Sist oppdatert: 20. oktober 2010

Det høres ut som en magasintittel der en gourmetkokk sier at hvis barna er med på å lage brenneslesuppe så kommer de til å elske det. Det er ikke det dette blogginnlegget skal handle om. Fokuset her er så enkelt som en treåring, to knekkebrød, smør, kniv, ost og ostehøvel.

Treåringen vår har vært småspist i det siste. Så småspist at vi har lokket og lurt og belønnet og brutt stort sett alle reglene vi hadde satt på forhånd. I tillegg har barnehagen ytret bekymring.

Derfor tenkte vi at det kanskje hjalp at hun selv fikk være med i butikken og handle. Var det noe der som fristet?

Hun insisterte på kiwi og “gammeldags” ost. Sånn man må bruke ostehøvel på. Og da vi kom hjem skulle hun lage kveldsmaten selv. Jeg fant fram ostehøvel og kniv og gikk inn i stuen. Dette skulle hun få lov til å klare selv.

En god stund senere kom hun triumferende inn i stuen med en tallerken med en kiwi på og to knekkebrød med revet ost på. Så stolt at hun sikkert ble et par centimeter høyere.

Vi roste henne opp i skyene fordi hun hadde vært så flink.

Å bruke ostehøvel krever tydeligvis litt trening, og det er helt greit. Øvelse gjør mester. Det tok litt tid å rydde opp på kjøkkenet etter henne, men hun spiste opp alt på tallerkenen sin og var smørblid hele kvelden.

I morges var det repetisjon, og hun spiste to knekkebrød dynket i smør og med litt større ostebiter på.

Rart hvor lite som skal til…

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelDen rosa bølga er over oss!
Neste artikkelKnask eller knep! Digg eller deng!
DEL