Da er vi tilbake fra ferien ved Middelhavet. Med ny energi og nytt pågangsmot. Ferien kom godt med. Merket i grunn ikke hvor sliten jeg var før ferien startet og jeg fikk slappet helt av.

Sist oppdatert: 29. september 2005

De store utskeielsene har det så absolutt ikke vært. Dagene har vi tilbrakt på stranden eller ved bassengkanten. Om kvelden har vi vært ute og spist og ruslet litt rundt, og vi har alle vært i seng tidlig på kveldene. Vi har lagt til rette for at Andrea skulle få en så fin ferie som mulig så det meste har gått på hennes premisser.
 
Andrea storkoste seg på stranden og i vannet. Det samme gjorde vi. Jeg tror nesten aldri jeg har sett henne i bedre humør! Og for et fantastisk energinivå hun har! Mens vi voksne byttet på å leke med henne og å slappe av på solsengen så var Andrea i aktivitet hele tiden. Sprang frem og tilbake med vann i bøtta, lagde sandslott og vasset i vannet. Utrolig at hun ikke var mer sliten på kvelden enn det hun var. Hun sovnet jo like sent som oss!
 
Formen min har vært ganske bra. Trøttheten er ikke så ille lenger (men det skulle gjerne bare mangle siden jeg bare har slappet av i ferien). Jeg har imidlertid slitt en del med ryggen. Madrassen på hotellet var steinhard noe som resulterte i vondt bekken og dårlig med søvn. I tillegg så merket jeg at solsengen ikke var den beste å oppholde seg i for ryggen sin del.
 
De siste ukene har jeg merket at livmoren har sammentrekninger og mener selv at dette er kynnere. Merker at de kommer når jeg stresser eller er urolig. Dette bekymrer meg litt da jeg føler at det er tidlig å få kynnere så tidlig i svangerskapet. Den neste svangerskapskontrollen er om noen dager og dette er et tema jeg vil ta opp med legen. I tillegg ønsker jeg å forhøre meg om mulig behandling for ryggproblemene jeg har.
 
Fra og med uke 11 er det mulig for legen/jordmoren å høre hjertelyden til fosteret. Jeg er veldig spent på om legen kommer til å prøve å finne hjertelyden på den lille. Jeg har hørt at noen leger ikke ønsker å lete etter hjertelyd så tidlig. Dette for ikke å uroe den kommende moren dersom legen ikke kan finne lyden av hjertet. Dersom for eksempel morkaken ligger på fremsiden så kan det være vanskelig å finne lyden. Jeg kommer til å be henne om å forsøke, men skal forberede meg mentalt på at det ikke er helt sikkert at babyen vil la høre fra seg ennå. Uansett – for en fantastisk følelse det vil bli å få de første, herlige tegnene fra den lille inne i mamma sin mage!
 
Magen vokser jevnt og trutt. Og nå er en ny epoke begynt i dette svangerskapet. I går var jeg og lånte en hel pose med mammaklær fra ei venninne. I dag har jeg på meg mammaklær for første gang i dette svangerskapet. Jeg har nå pakket bort klær som jeg har vokst ifra. Det ble en ganske stor haug med bukser som jeg ikke har sjanse å få på meg. Og kun et par bukser som jeg ennå klarer å kneppe igjen. Så nå er magen blitt en ordentlig gravidmage! Sist gang jeg gikk gravid vokste jeg ut av mammaklærne den siste måneden av svangerskapet. Tro om det vil skje denne gangen også?
 
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelFostre kan gråte
Neste artikkelDa Adrian kom til verden
DEL