Sist oppdatert: 29. September 2010

I dag tidlig var det min tur til å kle på de små prinsessene. Supermann, som pleier å ha den jobben, forsvant klokelig ned på kjøkkenet før rabalderet begynte.

Den eldste går med på alt, hun er fornøyd med det første og beste som dukker opp fra klesskapet. Lillesøster, derimot – er en stor utfordring før klokken sju på morgenkvisten…

I dag er det turdag, og da mener jeg som mamma at man skal ha på turklær. Praktiske, varme og tørre. Argumenter som at det er høst, termosen er fylt med kakao og det kan være kaldt å sitte på bakken blir på ingen måte hørt. Lillesøster skal ha fine klær! Fiiiiiiiine klær!

Jeg er sikker på at alle foreldre kjenner seg igjen i situasjonen: trøtt mamma (lurer på om jeg er i ferd med å bli forkjølet, ergo enda kortere lunte enn vanlig), klokke som tikker og skrikende Lillesøster på badegulvet som nekter å ta på seg klærne jeg har funnet frem.

Jeg har lest meg litt opp på hvordan man skal løse slike situasjoner. “Velg dine kamper”, sier ekspertene. “Tell til ti”,  “forklar med rolig stemme”. Det høres så fint ut i teorien, men jeg får det sjelden til. Krangel blir det uansett. Og jeg taper alltid: mamma er dum!

Supermann ble redningen. Han er den fødte diplomat, og finner alltid de gode løsningene slik at både mamma og Lillesøster kunne gå fornøyde ut døren:

Prinsesse underst, og praktisk utenpå!

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelFinner bestevenner og gode råd på Babyverdens forum
Neste artikkelSuperwoman kan slite hun også!
DEL