Sist oppdatert: 1. mai 2010

Og så var mai her. Vi skulle vært i konfirmasjon i dag, men lillegutt ville det annerledes.

Klokken to i natt våknet jeg av at gutten min som snart er 10 måneder satt i sengen vår og klagde. Idet jeg åpnet øynene kom den første bygen med spy utover hele meg og sengen.

Det er noe naturstridig med å stå i dusjen klokken halv tre på natten mens vaskemaskinen prøver å fjerne spylukt fra dyne, overmadrass og sengtøy og lillegutt bades i baljen etter først å ha blitt spylt.

Vi sovnet igjen og sov helt til morgenen da lillegutt fikk sin morgenpupp som sekunder senere havnet utover nyvaskt sengtøy. Ny dusj på meg. Og etter å ha vasket lillegutt satte mannen min ham på gulvet mens han vasket hendene. Da han var ferdig var det bæsj fra nakken og langt utover gulvet. Denne sjarmerende blandingen av spy og diare er det de så fint kaller omgangssyke. Javel.

Jeg var ute på lekeplassen med jenta mi for å få litt frisk luft og for at ikke hun skulle gå på veggene. Der ble jeg stående og prate med en nabo med unger på samme alder som våre to. Han skjulte trøtte øyne bak solbriller, men den hese forkjølte stemmen ble forklart med dårlig immunforsvar som følge av altfor lite søvn. Før han trakk pusten igjen hadde han klart å legge til: “Det blir ikke flere enn to hos oss altså!” Hehe – akkurat det var jeg og mannen min også skjønt enige om i morgentimene i dag.

Nå prøver vi å trøste lillegutt så godt vi kan, aktivisere storesøster og unngå å bli smittet. Husvask og generell renslighet har rykket ytterligere opp på listen og både gulv og vinduer har blitt vasket.

Men nå sitter to-og-et-halvt-åringen min på gulvet med fingrene i klem i duplokrokodillen som har sist Kardemommeby sin Jesper sine øyne… Mye kreativitet og fantasi ute i gården der. Heldigvis.

Sove er visst noe man kan gjøre når man blir gammel. Imens overlever vi på smågodt fra Shell.

God første mai folkens!

Maur

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkel– Berøring er livsviktig!
Neste artikkelMå tisse hele tiden!
DEL