Nybakte mødre får reklame for slankekurs sammen med annet babysnop i en av de mange gratis-pakkene med babyutstyr og reklamemateriell. Er det greit?

Sist oppdatert: 6. May 2014

“Ned i vekt? To ukers gratis GULL-medlemskap.” Slik skal Grete Roede lokke til seg nye kunder gjennom en reklamebrosjyre som ligger i en av de mange gratis boksene med babyeffekter som deles ut til gravide og nybakte mødre. 

Sett gjennom brillene til slankeselskapet er dette et smart trekk. Kvinner som akkurat har født har, med få unntak, noen ekstra kilo etter svangerskap og fødsel. Det er en potensiell stor og kjøpesterk kundegruppe.

Kroppen forandrer seg
Det er et naturlig faktum at kvinner går opp i vekt i svangerskapet, og de færreste ser ut som før etter en fødsel. Kroppen endrer seg. Rumpa sagger og puppene henger. Sånn er det bare, men de færreste av oss liker det.

Vi vil helst være slanke og veltrente, helst uten strekkmerker og muffinsmage. Det er ikke noe enkelt ideal å strekke seg etter! Mange gravide holder kroppen i form  gjennom sunt kosthold og trening, andre starter etter at babyen er født. Noen tenker at de må begynne en sunnere livsstil - snart. 

Les også: Trommeskinn eller slafsemage?

Les også: Fysisk aktivitet etter fødselen.

Les også: Mors kosthold i ammeperioden

Slanking farlig for babyen!
Det kan være direkte farlig for babyen at mor slanker seg i ammeperioden, det frarådes faktisk!
Det er fordi større mengder fettløselige miljøgifter kan frigjøres fra kroppsfettet og gå over i morsmelken.

Derfor reagerer jeg på at en kjent merkevare innen slanking benytter denne sårbare tiden til å gi helt ferske mødre dårlig samvittighet.

For det er det vi får gjennom dette tilbudet - to ukers gratis GULL-medlemskap. En nybakt mamma tok kontakt med meg og fortalte at for henne oppleves dette budskapet som et press. En vond påminnelse om at hun ikke er god nok, at kroppen hennes ikke er bra nok, selv om den har utført et av verdens største under: å føde et nytt lite menneske.

Hvorfor haster det sånn?
Informasjonsdirektør Jeanette Roede i Grete Roede sier at kursene rettet mot ammende kvinner ikke handler om kroppsfokus, men om å hjelpe kvinner å spise sunt og gi barnet en god start. Det høres fint ut, men hva er det som haster sånn?

La nybakte mødre være i fred! Deres fokus skal være på babyen i denne første magiske tiden - ikke på eget vekttap.

De det gjelder vet at de har noen kilo for mye. De vil sikkert også kvitte seg med dem. Kanskje til og med på et Grete Roede kurs. 

Etter hvert. 

De skal bare amme ferdig og bli godt kjent med babyen sin først.

 

Hva mener du? Del dine synspunkter i kommentarfeltet nederst på siden eller på Babyverdens forum!

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelAmmeslutt
Neste artikkelTo press så var han ute!
DEL