Sist oppdatert: 16. desember 2010

En av mine favoritter rundt juletider er Anne Grethe Preus sin sang “Når himlen faller ned”. Der synger hun “Alt går litt langsomere her på jorden når hele himlen faller ned”. Det gjaldt her jeg bor i dag. En kjøretur som vanligvis tar et kvarter tok en time på såpeglatte veier i morges. Årsaken: at himlen hadde falt ned, frøset på bakken og pyntet med et hvitt dekke.

Egentlig har jeg en barnlig glede over snø. Jeg liker snø. Det er koselig og alt blir lysere, og vi kan dra ut og ake. Endelig kommer barnefamiliene ut fra husene sine og det er sosialt igjen. Unntaket er snø på veien. Der er jeg en pyse.

I bilkø i fem kilometer i timen sklir biler i alle retninger og det er ulykker og nesten-ulykker overalt. Da tenker jeg på det min mor kalte “renne-lov”. Fri fra skolen fordi det snødde. Det kunne sikkert spart mange ulykksalige bilister for dyre reperasjoner, for ikke å snakke om dem som sikkert har blitt skadd i dette været. Jeg er for renne-lov!

Nå skal jeg dra fra jobb før rushet. Færre biler på veien gir redusert risiko for kollisjon, tenker jeg. Og skulle ønske jeg bare kunne spole fram til jeg er trygt hjemme med mine to barn, uten skrammer på oss eller bilen. Hjemmekontor i morgen.

Det snør stumme stjernesøstre
Fra usynlige munner
Og ør av angrepet fra myldrende lydløse sekunder
I dag inntas jorden av en himmelsk hær
Uten våpen tvinges hele byen i kne
Alt går litt langsommere her på jorden
Når hele himmelen faller ned

Jeg liker denne sangen. Både fordi den så rolig fanger en stemning, men også fordi den har så rett, så rett.

Hvilken julesang betyr noe ekstra for deg, eller passer spesielt bra i dag?

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelLag noe god gjærbakst til jul!
Neste artikkelKan fireåringen bli med på fødselen?
DEL