Jeg er nå per definisjon HØYGRAVID, og har kun 40 dager igjen til termin. Jeg trur faktisk vi begynner å bli ganske à jour på utstyr og klær til lillebror sin ankomst, og det er SÅ deilig.

Sist oppdatert: 15. august 2012

Alt det ”store utstyret” som vogn, vugge, seng, bilstol og slike småtteri som tilbehør til dette er nå i boks. Nå skal alt gjøres klart her hjemme. Klærne skal vaske, sengetøy skal finnes frem, seng og vugge skal monteres og settes der de skal, og vi skal rett og slett gjøre huset klart til baby nummer to. Kjære tid… Det nærmer seg!!

Les mer: Rebekkas tidligere blogginnlegg

Siste shopping
I dag har jeg og svigermor vært på ”siste klesshopping” til knøttet for å handle det jeg følte jeg manglet til han i de minste størrelsene 50-62.  Veldig vanskelig å vite hvilken størrelse man skal kjøpe, men jeg har kjøpt mest i 56 også noe i 50 i tillegg. Det er jo så utrolig mye skjønt babytøy at jeg går meg helt vill i barneavdelingen.

I morgen skal jeg starte å vaske tøyet hans, og jeg gleder meg stort. Det er noe veldig spesielt når man kommer så langt i graviditeten at man kan begynne å vaske alt det bitte små tøyet. Det vitner om at man nærmer seg slutten, og det er skremmende, spennende og veldig masse forskjellig på en gang. Kommer sikkert til å felle noen gravide, hormonelle, lettrørte tårer når det bittelille tøyet skal henges opp på tørkestativet.

Les mer: Babyklær

Fødebagen
Jeg har også begynt å forberede fødebagen, slik at den er klar i tilfelle det plutselig skjer noe om noen uker. Forrige gang rakk jeg ikke pakke den ferdig før det skjedde, og det ble maks stress den natten vannet gikk og jeg stresset rundt som en stukken gris med et tykt håndkle mellom beina mens jeg heiv oppi det jeg manglet i fødebagen. Vil helst unngå det nå. Derfor skal det nå snart pakkes, både litt til mor, litt til far, litt til baby og en liten koffert som kan stå klar til storesøster.

Les mer: Dette skal med i sykehusbagen

Barnevakt under fødselen
Det er jo vanskelig å planlegge barnevakt under en fødsel når man ikke vet når det skjer, men vi har i utgangspunktet alliert oss med svigers som skal passe henne når fødselen starter. Skjer det på natten ringer vi dem, og svigermor er her på fem minutter. Skjer det på dagen henter de i barnehagen. Men de skal en uke til Syden i september, så vi har gjort noen avtaler med ulike venner som vi kan ringe dersom det skjer noe. Derfor er det greit å ha pakket litt klart i en bag til storesøster også, i tilfelle vi plutselig må haste av gårde.

Nå er det ikke lenge igjen til Thea Emilie blir storesøster.

Avtale med sykehuset
Etter samtale med sykehuset skal jeg komme inn med en gang jeg kjenner antydning til fødsel, enten det er i form av vannavgang, eller rier. De har skrevet dette i papirene mine, slik at når jeg ringer slipper jeg å få beskjed om å ”vente hjemme” eller i verste fall bli sendt hjem når jeg kommer opp der. Det skjedde sist, og det ble litt travelt når jeg hadde kommet lenger på vei i fødselsforløpet enn de først trudde. Veldig godt å ha denne avtalen med sykehuset, det gjør at skuldrene senkes betraktelig.

Les mer: Når skal man reise til fødeavdelingen?

Ellers de neste dagene har jeg planer om å hente de ulike gratispakkene jeg har fått hentelapper på, slik at stellerommet kan gjøres klart. Vi skal skaffe oss tørketrommel (!!) etter hvert, men det får vi nok ikke i hus før han kommer, så vi må nok gjøre om litt etter hvert.

Kroppen forbereder seg
Som dere skjønner drar ting seg til, og det tilspisser seg veldig for oss om dagen. Om ikke mange dagene og ukene kan det begynne å skje ting, og det er ufattelig spennende tider. Jeg kjenner at kroppen forbereder seg, og jeg kjenner igjen ulike symptomer fra forrige gang. Kynnerne har økt på, stikkinger og modning i magen, ubalanse i magen, nedpress og andre tegn kommer snikende på meg og jeg kjenner at det forberedes!

Les mer: Hvordan starter fødselen?

Alle målinger flotte
Jeg var hos jordmor da jeg var 34+0 og da så alt veldig bra ut. Alle målingene var fine, og akkurat slik de skulle være. Hun målte symfysemålet, som nå hadde dalt litt - men årsaken er at lillegutt ligger så UTROLIG lavt i magen at magen min er kjempe lav. Jeg har faktisk sluppet spark i ribbeina denne gangen. Og det er utrolig deilig, for det var jeg plaget av sist.

For lillebror ligger i hodeleie, og jordmor sa at hodet var så godt som festet og han har gjort seg klar. Nå skal han bare vokse og bli litt større - og plutselig en dag kommer han. Neste jordmorkontroll er når jeg er 36 uker på vei, jeg teller dager!


Følge Rebekkas blogg


Se også: Filmer om fødsel

Les mer: Alt om fødselen

Les mer: Alt om babyen

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelHva har du gjort i hele dag?
Neste artikkelJeg blir ikke bortskjemt! Jeg lover!
DEL