Sist oppdatert: 20. juli 2010

Koselig at det er flere som lurer på hvordan første bleiefrie natt gikk. Og jeg er glad for å kunne meddele at den gikk kjempefint. Det har de andre nettene også gjort. Hurra! (*og bank i bordet*)

Det eneste aberet med bleiefrie netter, er at jeg helst ser at hun ligger i sin egen seng der det er tisselaken. Dermed må hun følges tilbake i egen seng hvis hun våkner i løpet av natten og kommer inn til oss. Av en eller annen grunn pleier det å være når jeg ammer lillebror (som er 12 måneder og snart burde trappe ned nattammingen, men det skriver jeg mer om en annen gang). Dermed ammes han ferdig, så går vi innom doen på vei til soverommet hennes.

Hun har rare regler på nattestid, og mammaen er særdeles medgjørlig og syns det er bedre å sove på flat kardemommebypute med altfor liten kardemommebydyne mens frøken “jeg bestemmer” ligger som en prinsesse på tisselakenet sitt med mammas dyne og pute.

Nå som bleieslutten har gått over all forventning (ett uhell på en hel uke!), så står neste utfordring for tur: SMOKKESLUTT!

tutt

Jaha… Her trenger jeg gode råd og innspill, og sikkert etterhvert litt støtte. For mens bleien var vond og ubehagelig så elsker jenta mi “tuttien” sin. Hun spør om den flere ganger daglig, og blir helt salig når hun har den i munnen.

Planen er at hun gir smokkene sine til Kaptein Sabeltann på fredag når vi ankommer Dyreparken. Vi skal være der i tre dager, og tanken er at hun kommer til å være så opptatt av Kardemommeby og alt som skjer, at det kommer til å gå greit. Men nå har jeg fått litt kalde føtter…

Hun er selv veldig klar over planen. Vi har snakket om det i månedsvis og hun sier det selv. Men vet egentlig en treåring hva det innebærer? Og hvordan kan vi gjøre overgangen lettest mulig for henne? Skal vi prate om savnet eller ignorere det? Skal vi premiere smokkeslutten? Og hva er i så fall en passende premie?

Dette er den eneste gangen lillebrors smokkenekt siden fødselen har passet bra. For når smokkeslutten er et faktum, skal det ikke finnes smokker i huset. Jeg har hørt nok av historier om foreldre som har syntes smokkeslutten gikk forbausende greit, og som har funnet smokker på diverse hemmelige gjemmesteder i etterkant.

Alle gode råd og tips er hjertelig velkomne!

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelKonkurranse! Vinn Baby Jogger City Mini!
Neste artikkelMonica mest fornøyd med naturlig fødsel
DEL