Sist oppdatert: 10. november 2010

Er det ikke typisk? Man bestiller frisørtime til ettermiddagen før, legger fram pent tøy og passer på at småen er nybadet og klar til sitt aller første barnehagebilde. Og hva skjer? Barnet nekter å samarbeide hos frisøren, og dunker seg over nesa og på kinnet samme morgen som bildene skal tas. Blir spennende å se om bildene i det hele tatt blir brukbare?

Det kan jo være morsomt å ha bilder som er mer morsomme enn pene i albumet også. Men det er kanskje ikke dem man henger opp på veggen eller gir i julegave til stolte beste- og oldeforeldre?

Første møte med frisøren gikk ikke spesielt bra. Lillegutt på 16 måneder har ikke ro i sjelen og hos frisøren var det hverken motorsykkel å sitte på eller tegnefilm å se på, slik jeg har sett andre steder. Men de hadde sjokolade. Det reddet de første par minuttene. Men så ble det hår på sjokoladen og sjokolade i håret. Ny taktikk måtte til. Han vrei seg på fanget mitt og skrek. Vi ble pinlig oppmerksomme på alle blikkene fra de andre som prøvde å nyte hodebunnsmassasjene eller lese i magasiner mens hårfargen virket. Vi ble varmere og varmere. Frisøren jobbet intenst og resultatet ble sånn noenlunde godkjent. Litt hockeysveis, men det var fordi jeg ikke er klar til å gi helt slipp på babykrøllene enda.

Han hadde kloremerker på kinnet, rester av øyekatarr og var rød i kinnene etter episoden. Men da han våknet i dag, var han blid som en lerke og så helt fin ut. I et kvarter. Da ble han for ivrig i badebaljen og falt ut. Det høres kanskje ut som vi ikke fulgte med, men det gjorde vi. Begge to. Men det skjedde så kjapt. Og da han var ferdig trøstet måtte vi innse at såret på nesa og ripen på kinnet – som begge blødde – helt sikkert kommer til å vise på bildene.

Da mannen min leverte i barnehagen i dag, sa de at siden været var så fint, så kom de kanskje til å ta bildene ute. Med utetemperatur rundt null grader har de sikkert lue på. Og da kunne vi jo spart oss for hele sammensuriet. Huffameg…

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelVoksende og vakker
Neste artikkel– Kjempeherlig jente som er helt fullkommen!
DEL