Sist oppdatert: 8. October 2010

Om en times tid avsluttes arbeidsuken og jeg drar for å hente to barn i barnehagen. Da har helgen begynt. Den jeg gleder meg til hele uken.

Jeg trives på jobb – for all del. Men det er også deilig å kunne slappe av og tilbringe mer enn timen mellom middag og barn-tv sammen med barna.

Fredager er gull verdt. Det er noe positivt ved humøret til alle på jobb. Alle ser fram til den lille oasen av tid i enden av uken. Og når jeg henter i barnehagen, har vi voksne av en eller annen grunn alltid litt bedre tid, lavere skuldre, bredere smil og en mer velkommen holdning til barna. Jeg skulle veldig gjerne vært sånn hver dag.

Tid er, og har alltid vært, et nøkkelord i småbarnsfamilier. Derfor har vi tenkt å bruke tid i helgen. Ikke spare, som så ofte ellers. Vi skal bruke god tid til å somle utendørs i høstsola, la lillegutt få oppleve sin første høst der han selv kan delta aktivt – kaste løv opp i luften, spise niste ute, gå på oppdagelsesferd…

Mannen min sa i går kveld at han hadde sååååå lyst til å gå på Toys R Us. Det er en butikk vi er på kanskje to ganger i året, og som regel uten barn i forkant av enten bursdag eller jul. Men nå syntes han at ungene skulle få bli med og ta en titt. Vi har ikke noe egentlig mål med turen annet enn å titte. Og nå er det jo heldigvis ikke så fryktelig lenge til jul, så da kan vi jo si til storesøster at vi kan skrive ned ønskene til julenissen.

Jeg håper virkelig vi klarer å skru ned tempoet og være med på barnas premisser denne helgen. Det er som oftest drømmen før helgen, så får vi se om drømmen blir virkelighet.

God helg!

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelUnderlivet etter fødsel
Neste artikkelHjemmefødsel i vann
DEL