Sist oppdatert: 27. October 2010

Da jeg var ung, fri og singel brukte jeg enorme summer penger på meg selv! Jeg kjøpte alt jeg ønsket meg, og fråtset i klær og sko. Nå høres jeg ut som om jeg var styrtrik, og det var jeg jo ikke! Men hadde jeg lyst på et par dødslekre og steindyre sko, kjøpte jeg dem – og levde på tomatsuppe resten av måneden.

Det var tider, det! For sånn er det selvsagt ikke lenger…

Nå har jeg digert hus som vi restaurerer på tiende året, gjeld og familie. Og pengene forsvinner i den retningen, det er med andre ord langt mellom de dyre skoene! (Merk deg at dette er min tolkning, mulig Supermann vil være svært uenig her…)

Jeg har tenkt litt over dette med pengebruk i familien vår.  Jeg mener altså at jeg stiller meg selv bakerst i køen, sammen med Supermann. (Ikke det at jeg mangler noe spesielt, altså – men det er mye jeg kunne ønske meg….) Men vi er heldigvis ganske fornuftige, Luksusfellen ville få et kjedelig besøk hos oss.

Første prioritet er selvfølgelig at vi skal ha tak over hodet, skikkelig mat på bordet og varme i ovnen. Det er dyrt å leve! Deretter skal ungene få alt de trenger, og vel så det. Og barn er ikke billige i drift, de heller!

Men vi foreldre har jo en tendens til å velge de dyreste, og antatt beste, løsningene for våre barn. Det er ikke tilfeldig at de beste vinterskoene til barn også er de dyreste. Eller at de beste barnehagedressene fort koster et par tusenlapper. For ikke å snakke om alt det andre våre stakkars barn “må ha” for ikke å fryse i løpet av en våt og kald dag ute. De fleste jeg kjenner, velger de dyreste løsningene, og kutter heller ned på sine egne behov. For barna våre må jo ikke mangle noe.

Det er ikke få tusenlapper som flyr ut i løpet av høstmånedene hjemme hos oss. Jeg lever nok etter min mors motto: “du får det du betaler for.”

Men når jeg ser de overfylte klesskapene, tenker jeg ofte at dette ikke er nødvendig.

Eller er det det?

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelStakkars lillegutt
Neste artikkelKonkurranse: Hvorfor fortjener du et spa-opphold?
DEL