Sist oppdatert: 28. October 2010

– Uff, jeg har ikke fått begynt på julegavene ennå… Hjertesukket kommer fra min gode kollega. Hæ? Vi er vel fortsatt i oktober måned, var min reaksjon. Svaret kom like kontant: – Mange av mine venninner er ferdige for lenge siden! Nytt sukk…

Jaja, tenker jeg. Jeg har vent meg til å se julemarsipanen i butikken mens naboen fortsatt går i shorts. Storesøster maser om Lego-julekalenderen hun har sett reklame for på tv. Irriterende, men greit nok. Jeg kan også leve med en og annen nisse selv om jeg fnyser av den smakløse butikken. Og jeg har faktisk opplevd å bli invitert til julebord i begynnelsen av november. Det ble en opplevelse helt mot sin hensikt!
For meg har jul alltid vært forbundet med desember.

Jeg liker ikke å innrømme det, men jeg kjenner presset og er i ferd med å resignere…

Jeg vil så gjerne ha en perfekt adventstid:

God tid, tente lys i hver en krok, duftende appelsiner med nellikspikere hengde i røde silkebånd, fyr på peisen, glade barn som tegner vakre julekort, mor som baker med kledelig melflekk på nesen, far som måker snø med et smil om munnen, alle sju slag i boks før det andre lyset tennes, gavelisten krysset av og ferdig forlengst. Ro, harmoni, lykke… og ren utopi, selvfølgelig!

Velkommen til virkeligheten! Skal jeg få til dette må jeg begynne planleggingen i april. Begynner jeg nå, klarer jeg kanskje å få til noe som ligner.

Derfor: i går lagde jeg ferdig julekortene! Ikke noe scrapping, altså – men ganske fine fotokort laget på mac. 80 stykker bestilt og snart levert på døra.
Julegavelisten skal jeg straks begynne på. Kanskje noe etisk handling på nett i år? Jeg har også på listen å kjøpe den lego-julekalenderen Storesøster ønsker seg (det er jo egentlig fantastisk, da slipper jeg å lete etter 24 småting hun bare kaster likevel). Målet er å ha det meste i boks innen 15. november.

Så kanskje jeg da faktisk kan sette meg ned, i mitt perfekte hjem – og ha en perfekt førjulstid med min perfekte familie…

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelLillelørdag
Neste artikkelKnask eller knep – lissom!
DEL