Ingunn storkoser seg som gravid! De første gravidbuksene er kjøpt inn, og var det et lite sprell hun kjente i magen? Kevin er i full gang med å pusse opp barnerommet. Ingen liten oppgave!

Sist oppdatert: 3. oktober 2012

Jeg er nå 16 uker på vei! Etter å ha vært ganske dårlig et par måneder, ser nå livet mye lysere ut. Da resultatene fra blodprøvene som ble tatt på første svangerskapskontroll kom, viste det seg at jeg hadde lav B12, og nå som jeg får tilskudd kommer energien sakte, men sikkert tilbake.

Les også: Hva skjer på første kontroll?

 – Jeg nyter thaisuppe mens jeg leser i Svangerskapsboken. Deilig å være gravid!

Matlysten blir bedre og bedre for hver dag, jeg har ikke kastet opp på over en uke, og i dag klarte ei venninne å dra meg med på en halvannen times tur med hundene. Det føles fantastisk! Jeg liker andre trimester mye bedre enn første!

Gravidshopping!
Magen har begynt å vise nå, og jeg har allerede handlet inn de første gravidbuksene. Det er kanskje bittelitt tidlig, men det er en lettelse å ikke måtte knappe opp buksene i tide og utide. Dessuten er de fine!

Jeg begynner å glede meg til å få skikkelig gravidmage, og så vise den fram i flagrende topper eller noen kule kjoler. Bare så synd jeg skal gå høygravid midt på vinteren. Magen blir nok gjemt under flere lag og store jakker. Jaja, jeg får vifte med den her hjemme, da.

Les også: Gode tips for mammaklær!

En bevegelse?
Når vi snakker om magen, så venter jeg i spenning på å få kjenne bevegelse. Jeg har kjent noe som kan være den lille som spreller, spesielt når jeg legger meg på kvelden, men det er jammen ikke lett å vite.

Det er nok ganske tidlig for en førstegangsgravid å kjenne bevegelse seksten uker på vei, men jeg er optimist om dagen, og man vet jo aldri!

Ellers jobber Kevin hardt med barnerommet. Vi bor i et gammelt hus, og alle jobber blir større enn vi hadde tenkt. Nå føles det ekstra viktig å gjøre alt riktig, sånn at den lille får et sunt innemiljø på rommet sitt. Heldigvis er Kevin en ordentlig handyman og ordner det meste, og det er ikke lenge til vi må bestemme oss for farger og dekorasjon. Det blir spennende!

Les også: Unngå farlige stoffer: Slik pusser du opp når du er gravid!

På rosa skyer!
Jeg gleder meg egentlig til det meste om dagen, og etter et ganske tungt år går jeg på rosa skyer nå. Den følelsen jeg kjenner mest på, er lettelse. Det føles som om det vanskelige endelig er over.

Det er sikkert er mange som vil fortelle meg at det bare så vidt har begynt, men når det gjelder fremtidige vondter og bekymringer, velger jeg å være lykkelig uvitende. Jeg lukker ørene når folk deler skrekkhistoriene sine, og nyter nuet for alt det er verdt. Og nå er livet bedre enn på lenge.

Les om Ingunn i uke 15! 

Følg fosterets utvikling - uke for uke.

Det er så koselig å være gravid!

Les alt om det å være gravid her!

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelViktig med mat og drikke under fødselen
Neste artikkelSlik blir du undersøkt under fødselen
DEL