Nå er jeg 29 uker gravid, og kjenner meg veldig gravid. Magen min har vokst i rakettfart, og det føles nesten som den skal sprenge. I tillegg holder vi på å gjøre leiligheten klar til visning.

Sist oppdatert: 24. mars 2015

Magen har vært uutholdelig sår – sånn at det er vanskelig å gå helt oppreist fordi det kjenner ut som noe inni der skal revne. Det kjennes ut som jeg er full av blåmerker innvendig. Da er det ekstra gøy at babyen sparker som en fotballspiller. Noen andre som har opplevd slike smerter? Det er som om nervebåndene har nådd maks, og ikke kan strekkes lenger. Men det må de jo, for det er en del uker igjen til termin!

På grunn av smertene i magen, er det vondt å gå fra liggende til sittende stilling i senga. Det er også ganske krevende å reise meg opp fordi magemusklene er så såre. Dermed blir nettene frustrerende. Det er så mye jobb å komme meg opp av sengen, at jeg rett og slett har vurdert å bare sove på do. Det hadde vært lettere for både meg og samboeren min som jeg vekker hver gang. Men vi får vel bare bli vant til å våkne på natten begge to.

Magen klør, og jeg sliter med kraftig halsbrann. Det føles som om noen har satt fyr på halsen min. Jeg er konstant sulten, for jeg kan ikke spise så mye om gangen. Spiser jeg for mye, gulper jeg det opp igjen.

Les om halsbrann, hodepine og kvalme

Rydding og vasking på programmet
Heldigvis har det gått ganske greit likevel. Det må det bare, for vi er i full sving med å gjøre leiligheten klar til visning denne uken. Leiligheten skal skinne, og da må den renskes for klær og ting. Gode tips og råd om hvordan man gjør leiligheten visningsklar mottas med takk!

For at leiligheten skal bli fin til visning må den tømmes ganske kraftig. Lite visste vi at vi hadde så mye klær, ting og skrot! Det er utrolig hva man klarer å samle på seg for så å bare oppbevare i evigheter – i tilfelle man skulle få bruk for den en eller annen gang i fremtiden. Vel, jeg fant ut at jeg har drasset rundt på en hel haug med unødvendige ting gjennom tre-fire flyttelass de siste årene. Ikke en eneste av disse kassene har jeg åpnet siden jeg pakket dem ned.

Her er gjesterommet visningsklart. Foto: privatSå hvorfor er det noen ganger så vanskelig å kvitte seg med ting? Nå har jeg i hvert fall kvittet meg med det unødvendige; klær har gått til Fretex, møbler er gitt bort på Finn, og jeg sitter igjen med det jeg faktisk vet jeg vil ha bruk for.

Ro i sjelen
Resultatet av opprydningen er mye bedre enn jeg hadde trodd – ikke minst fordi jeg har sovet så fantastisk godt de siste nettene. Det er på en måte blitt mer plass til meg og mine tanker nå som det er tommere her inne. Det er tommere og lysere. Jeg blir rett og slett mer harmonisk når leiligheten og boden ikke er full av ting jeg ikke trenger. Å rense ut gamle ting er også litt som å starte på nytt inni seg. Og det er sikkert lurt når jeg nå står foran et nytt kapittel i livet, og en ny tilværelse.

Den nye tilværelsen innebærer jo også at det flytter en liten tass inn sammen med oss i det nye huset. En liten som kommer til å "møblere" hjemmet på sin egen måte etter hvert. Det er nok best å holde seg fra å overmøblere allerede før vi flytter inn. Vi skal prøve å unngå å fylle huset med nye ting som bare blir værende for alltid. Jeg skal ikke beholde alle bord og stoler bare fordi de er fine, eller greie å ha. Jeg vil ha det lyst og luftig.

Hvorfor har vi ikke gjort dette før?
Leiligheten vår skinner nå fra gulv til tak. Jeg har vasket alt sammen selv. Selv om jeg er stor og tung, er det godt å få beveget på seg. Det ser så mye lysere og lekrere ut her nå. Hvorfor gjorde vi ikke bare dette før?

Nå håper vi bare at noen liker leiligheten så godt som vi gjør, og legger inn et godt bud.

Les også:

Huskeliste for tredje trimester

Dette savner vi IKKE ved å være gravid

10 ting gravide fortjener

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelNår magemusklene sklir bort fra hverandre
Neste artikkelTermin i desember? Bli kjent med terminklubben din her!
DEL