De siste dagene har VG kjørt hardt på med kritikk av norske barnehager. Folk blir redde. Allerede redde foreldre blir livredde. VG deler ut skyld og skam både til barnehagestyrere og – personale. Men kjære alle dere som jobber i barnehage. Ikke la noen få dere til å tro at dere gjør en dårlig jobb.

Sist oppdatert: 15. mars 2013

Avisen har gjennomgått tilsynsrapporter fra 3000 barnehager. De har funnet over 6400 lovbrudd. Kristin Halvorsen får kritikk for mangelfull kontroll og barnehageansatte får pekefingeren rettet mot seg.

Men dere gjør en god jobb
Men kjære alle dere som jobber i barnehage. Jeg er så takknemlig for at dere er til stede i mine barns hverdag. Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten dere.

Dere tar i mot barna mine med åpne armer hver morgen. Dere tørker tårer på de dårlige dagene og forsikrer dem om at mamma kommer tilbake senere i dag. Likeså smiler dere stort og gir Lillemann kompliment for den nye Spiderman-genseren de dagene han løper rett inn til de andre barna uten å ha tid til å si ha det til mamma.

Les også: Utrolige episoder fra barnehagen

Vasker bæsj
Dere vasker bæsj, snørr og gulp uten å mukke. Dere blåser på skrubbsår og plastrer knær.
Entusiastisk klapper dere i hendene og er fra dere av begeistring når minsten endelig tør skli i sklia helt alene for aller første gang.

Dere kler av og på. Av og på. Strømpebukser, bukser, ullbody, tykke gensere og tykke dresser. For så å ta alt av igjen like etterpå for å bytte bleie.

Dere smører hundrevis av brødskiver og forsikrer leende barn om at nei, det er leverpostei på brødskiva, ikke bæsj. Og så lærer dere barna våre å spise pent, og at det ikke er lov å kaste brødskiva på gulvet.

Les også: – Mitt barn skal ha Coca Cola til lunsj

Tålmodighet som en elefant
Det er dere som lærer ungene våre å omgås hverandre. Det er dere som lærer dem å dele og vente på tur. At det ikke er greit å slå hverandre i hodet med lekeklosser fordi man ikke får viljen sin. Og at det faktisk heller ikke er greit å dytte og snike i køen selv det er sååå mange som vil skli.

Dere har tålmodighet som en elefant når fjorten utålmodige barn vil fargelegge og klistre og lime samtidig.

Dere lærer dem alle de gode, gamle barnesangene jeg husker fra min egen barndom.

Og det er dere som står i døra og vinker når vi drar hjem for å spise middag. Som smilende sier: «Vi sees i morgen» og gir barna en stor klem før vi går ut døra.

Dere gjør fantastisk jobb! Dere gjør en av landets viktigste jobber. La aldri noen få dere til å tro noe annet.

Følg Martes blogg Casakaos.no

Hva synes du om artikkelen?