Rebekka er så spent på den lille gutten som bor i magen. Hvordan er han? Også Magnus kjenner på lengselen etter å få sønnen ut. Og nå er det ikke lenge igjen...

Sist oppdatert: 21. august 2012

Jeg er denne uken rundet 35 uker i svangerskapet! Ukene flyr fortsatt ufattelig fort, ja så fort at jeg ikke klarer å henge med, og jeg glemmer ofte hvor langt jeg har kommet.

Svangerskapet uke for uke

Denne uken bruker jeg på å vaske klærne til lillegutt, gjøre klart de siste tingene som seng, vugge, vogn og slike ting. Og i dag skal sykehusbagen pakkes.

Les mer: Dette skal med i sykehusbagen

I går var jeg og handlet inn de siste tingene jeg trengte til sykehusbagen. Jeg har kjøpt en del nytt tøy, som er deilig å ta på seg etter å ha vært igjennom en fødsel. Jeg anbefaler veldig noen type klær til tiden rundt- og etter fødsel, og det er todelt joggedress fra Cubus og tynne aladdinbukse fra Cubus. I tillegg ble jeg tipset om noen geniale gensere fra Vero Moda med glidelås foran som er helt perfekt til amming. Jeg har derfor kjøpt tre stykker av disse som skal pakkes med på sykehuset.

 

Pakker til alle mann…

Har vært på apotek og handlet småtteri man trenger + at jeg var på matbutikk i går for å kjøpe sjokolade, drikke og litt andre ting som nå står klart i en pose i kjøleskapet til den dagen det skjer.

Les: Dette kan pappa forvente på fødestuen

Jeg kommer til å pakke et skift til pappaen også. I tillegg skal det pakkes en liten sekk til storesøster, tilfelle hun må ”ut av huset” når det skjer. I utgangspunktet kommer svigers til oss å passer henne, men allikevel er det greit å ha litt på lur – man vet jo aldri?

Les mer: Rebekkas tidligere blogginnlegg

Spenningen stiger og stiger for hver dag, hver time og hvert minutt. Kroppen har garantert begynt å forberede seg og viser tegn til at det ikke er så lenge igjen. Kynnere har økt på og er mye kraftigere og kommer oftere og mer regelmessig.

Kynnere

For et par dager siden hadde jeg to skikkelig kynnere i det jeg skulle gå å legge meg. Da satt takene i ryggen også, ikke bare i magen - så da var jeg faktisk litt usikker på om det faktisk var i ferd med å skje noe - men det var heldigvis bare de to, så kom det ikke flere.

Les også: Hva er kynnere?

Da jeg fødte storesøster satt alle riene i ryggen, og det var smerter som absolutt var rier, og ikke kynnere - var aldri noe tvil. Jeg nærmer meg 37 uker, og frem til det må han holde seg inne. Men etter jeg har kommet til 37+0 er han hjertelig velkommen til å komme. Jeg har nemlig virkelig begynt å kjenne den lengselen etter han, og litt den utålmodigheten.

Ikke fordi jeg er lei av å være gravid, eller ikke koser meg med det - men bare den lengselen etter å treffe dette mennesket som har bodd i meg så lenge. Jeg føler jo jeg har ”gått gravid i to år”, og nå har vi endelig kommet til målstreken og det er ufattelig rart. Da er det lov å lengte litt?

Jo mer vi får klart her hjemme, desto mer kjenner jeg lengselen. Og jo flere ting som blir montert, desto mer fantaserer jeg om hvordan han kommer til å være, og hvordan han kommer til å se ut når han f. eks ligger i vognen. Vi er så spente!!

Utålmodig pappa

Et vennepar fikk baby for et par uker siden og vi besøkte dem forrige uke. Da gikk det nok plutselig opp for Magnus hva som snart skulle skje hos oss også. Han ble helt betatt av det lille mennesket, og har vært helt ”tussete” etter vi var hos dem. Han gleder seg, og har begynt å bli veldig utålmodig han også. Han sier han gleder seg veldig til å bli pappa igjen, både fordi han ”får tilbake kona si” - og at han får en sønn.

Les mer om tiden etter fødsel.

Thea Emilie gleder seg til å bli storesøster!

Storesøster har vi også merket begynner å bli utålmodig. Og hun lengter nok fælt etter lillebror hun også. Hun snakker om han stort sett hele dagen og det virker som hun forbereder seg og fantaserer om hvordan det skal bli når han kommer. Vi trur hun er klar, men det vet man jo aldri. Jeg håper bare at alt går bra når han kommer, og at hun ikke føler seg erstattet og tilsidesatt - slik jeg har skrevet om før. Jeg håper vi som foreldre klarer å gi henne og lillebror den starten sammen som de fortjener og bør ha, og at det blir en fin overgang fra tre til fire i familien. Spennende? Ja, absolutt. Alt er spennende om dagen.

Kontroller

Denne uken er det klart for jordmorkontroll igjen. Vi har nå startet hyppigere kontroller, og jeg går til henne nå hver andre uke. Jeg liker godt å gå til jordmor og gleder meg til hver kontroll. Dette er etter all sannsynlighet mitt siste svangerskap, så jeg har fokusert veldig på at jeg skal nyte det den siste tiden.

Flere som nærmer seg slutten nå? Det er nemlig skikkelig babyboom nå i september! Har tydeligvis vært en ”fruktbar jul og nyttår” i fjor.Følg Rebekkas blogg


Se også: Filmer om fødsel

Les mer: Alt om fødselen

Les mer: Alt om babyen

 

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelEn helt vanlig fødsel
Neste artikkelBabyens leie avgjørende for fødselen
DEL