Ingunn klarte å roe skikkelig ned i julen og lot de gode følelsene strømme på.  — Den kom flyvende inn sammen med julestemningen, de søte gavene og mammaklærne fra Las Vegas. Mammafølelsen, forteller Ingunn.

Sist oppdatert: 2. januar 2013

Her i huset feirer vi jul to ganger, først på julaften med hele familien, og så første juledag alene. Siden Kevin er amerikaner prøver vi å ta vare på begge tradisjonene, og på den måten blir det dobbelt så mye kos. Kan det bli bedre?

Følg graviditeten din dag for dag med Babyverdens app!

Jula har vært helt fantastisk! Ikke bare har det vært gode middager og masse familiekos, jeg har også hatt fri sammen med Kevin og virkelig slappet av for første gang på lenge. Det har gjort noe med meg. All fokus har vært på minien i magen, og jeg har virkelig begynt å kose meg med graviditeten. Jeg har hatt tid til å kjenne på sparkene, og merker at babyen krever oppmerksomhet og at jeg er mer enn villig til å gi den det.

Gravid uke for uke!

Nå er graviditeten det mest spennende i hele verden!
Plutselig er graviditeten det mest spennende i hele verden, og jeg vil helst snakke om det hele tiden, til alle som er villige til å lytte. Jeg har ventet på dette, og endelig føles det som om alt er akkurat som det skal være!

En ting som virkelig gav meg sommerfugler i magen, var når det begynte å dukke opp babyting her i huset. Først kom det en babybok og et par leker i posten, så dukket det opp noen bodyer til nyfødte, og noen bittesmå søte sokker, og på julaften fikk jeg to nydelige babytepper. Jeg ble sittende og bare se på alle tingene i timesvis, og jeg ble helt tullete av det. Ja, på en god måte, altså, jeg gikk rundt og smilte og kniste av alt, det var nesten som å være forelsket!

Les også: Jeg er gravid og vakker – på avstand!

Da Kevin og jeg feiret amerikansk jul på første juledag, bikket jeg helt over. Kevin hadde nemlig handlet flere kjempefine mammagensere til meg da han var i USA, og alle passet og var helt min smak (tenk at han fikk til det, dette er et talent jeg ikke visste han hadde).

I tillegg hadde han funnet en barnebok med alle de kjente amerikanske barnefortellingene i. Jeg så for meg Kevin med ei lita jente eller en liten gutt i armkroken, krøllet sammen i hjørnet av sofaen med denne boka, og tanken smeltet meg totalt. Nå gleder jeg meg skikkelig til å bli mamma!

Det tar litt tid med meg noen ganger
Jeg trenger ro og fred rundt meg for å få tenkt igjennom ting, og for å ta ting innover meg. I løpet av det siste halvåret har jeg noen ganger vært litt bekymret for at jeg kanskje ikke føler nok, og at jeg ikke er mentalt klar for å bli mamma, selv om babyen er både planlagt og ønsket. Heldigvis var det bare juleferie jeg trengte. Juleferie, tid med Kevin, familiekos og noen få babyting i hus. Det gjorde hele forskjellen. Og på tross av en smule panikk over at det bare er tolv uker igjen, så tenker jeg for første gang at dette kommer til å gå helt greit. Vi skal få til dette vi også.

Les også: Jeg har blitt en hormonbombe!

For meg er det nettopp dette romjula er til. Da får jeg tid til å reflektere over året som har gått, og til å tenke framover. Etter et langt og turbulent, men godt år, har jeg endelig tid til å forberede meg på alt som skal skje neste år. Når vi går inn i et nytt år begynner kaoset igjen, og de to første månedene av 2013 blir de mest stressende månedene jeg har hatt på flere år, med jobb, skole og praksis samtidig. Så går jeg ut i permisjon, og på et eller annet tidspunkt etter det, skal hele mitt liv bli annerledes. For alltid.

Den beste julegaven jeg har fått i år, er altså mammafølelsen. Den kom flyvende inn sammen med julestemningen, de søte gavene og mammaklærne fra Las Vegas. Og fra nå av skal hvert eneste ledige sekund brukes til å nyte graviditeten, og til å glede seg til framtiden. Livet er jammen deilig!

Les alle Ingunns blogginnlegg

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelFor mye og for lite melk
Neste artikkelElsker når ting er GRATIS!
DEL