Sist oppdatert: 17. November 2010

Jeg har to små jålete døtre. Ikke bare stjeler de sminken min, nå har de også funnet ut at mamma har en fin samling av smykker og annet gøy de kan pynte seg med. Jeg er ikke like begeistret, spesielt ikke med tanken på at det er leeeenge til de er ungdommer. Hvis denne overdrevne pyntingen starter allerede nå, kan jeg bare tenke meg hvordan det  blir å ha to hormonelle tenåringsdøtre i hus.

Mye handler om klær. Før var det greit: alt skulle være rosa. Nå er klærne delt opp i to kategorier: fine og kule. Og veldig lite er rosa! Men mye glitter og glam! Og jeg sender ikke jentene mine ut døra om morgenene hvis de ser ut som discodronninger, sånn er det bare. Så allerede her starter diskusjonenene.

Det er altså kamp om plassen på badet om morgenene. Jeg foretrekker å stå tidlig opp for å ha god tid alene. (Jeg blir jo ikke yngre, og trenger stadig lengre tid på å fikse fasaden)– men i dag var det trengsel foran speilet. Det er helt utrolig at en jente som ikke engang snakker helt rent er opptatt av sin egen hårfrisyre!

Men de er jo søte også. Og som mor slenger jeg ut komplimenter i hytt og pine. Men det kan åpenbart bli for mye av det gode. Storesøster sa det rett ut, mens hun beundret seg selv i speilet:

– Mamma, du trenger ikke å si at jeg er pen og fin. For det vet jeg. Nemlig!

Så da så…

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelJulebøker
Neste artikkelHan synger!
DEL