Selv om rutinene har begynt å komme på plass, er det svært lite vi får gjort i løpet av en dag. Å ha et spedbarn i hus tar mye tid! – Det har blitt hverdag igjen, men en ny hverdag. Nå er vi tre.

Sist oppdatert: 30. april 2013

Nå har vi vært hjemme i tre uker, Kevin er tilbake på jobb og vi har begynt å få på plass noen rutiner. Jeg vet sånn omtrent når på dagen jeg har mulighet til å ta meg en dusj, når det er lurt å sove litt og når jeg får laget middag, og for første gang storhandler vi en gang i uken og lager ukesmenyer. Jeg har satt av egen kosetid til pusekattene, og Kevin går en lang og god tur med hunden hver dag før han drar på jobb.

Les også: Kjærestetips for nybakte foreldre

Nye prioriteringer
Innimellom amming, bleieskift og kos er det visse ting det er greit å ha tid til, og å få i seg litt mat er førsteprioritet. Når det er gjort har vi en hund og to katter som trenger kos, mat og stell, og så er det Kevin og jeg som trenger litt tid hver på badet. Å få barbert leggene er ingen selvfølge lenger, og ofte må slike ting vike for det som er så mye viktigere, nemlig minien som grynter og gløtter litt på øynene under dynekanten.

Les også: – Kroppshår er helt naturlig!

Husarbeidet MÅ snart tas!
Og så er det alt det andre som må gjøres. Husarbeid for eksempel. Jeg kjenner at jeg begynner å hyperventilere bare jeg tenker på det. Mange har rådet meg til å ikke stresse med husarbeidet nå som jeg er nybakt mor. «Ikke bruk så mye tid på å støvsuge», sier de. «Oppvasken tåler å stå til i morgen». Helt til nå har jeg nikket entusiastisk til slike råd, jeg har aldri vært noe glad i husarbeid likevel, men i det siste har jeg innsett at dette ikke fungerer.

For det første er det vår. Det vil si at hunden drar inn flere kilo med sand, og alle tre dyrene legger igjen vinterpelsen på stuegulvet. For det andre lever klesvasken, oppvasken og hybelkaninene sitt eget liv, og hvis det går så mye som en dag uten at vi tar oss av husarbeidet, så tar det fullstendig overhånd. Det har vel aldri vært så mye som må gjøres i dette huset som det er nå! Og for det tredje er både Kevin og jeg ekstra følsomme for rot om dagen. Det føles veldig feil med kaffesøl på kjøkkenbenken og skitten oppvask i kummen nå som vi har en liten en. Jeg vet ikke hvorfor det er sånn, men kanskje er det rett og slett fordi en nydelig og ren baby ikke passer særlig godt sammen med skitne kaffekopper og kattehår.

Les også: Heller litt støv i krokene og en fornøyd partner

Sprutgulping og enorme mengder klesvask
At det er mye klesvask for tiden, har sin naturlige forklaring. Sånn blir det nemlig når man har fått en sprutgulper i hus. Ikke bare skal man vaske tre-fire små bodyer, like mange tepper, et bittelite laken og en haug gulpekluter hver dag, man skal vaske alt man hadde på seg da uhellet var ute, og alt som tilfeldigvis var i nærheten. Er man virkelig uheldig kan en eneste gulpeepisode bety to fulle vaskemaskiner. Jeg kan ikke begripe hvordan det kan være plass til så mye gulp i en så liten mage! Heldigvis har helsesøster forsikret oss om at gulpingen ikke gjør noen ting, annet enn at det nettopp blir mye vask. Minien har det helt fint!

Framover er det å få til den daglige trilleturen som står på planen. Foreløpig har vind og snøvær satt en stopper for de fleste turene, men jeg har stor tro på at det snart skal bli vår. Et par turer har vi fått, og selv om jeg har kledd på apekatten for mye begge gangene, så skal vi nok få til dette også. Øvelse gjør mester! Ellers skal vi fortsette med det vi gjør mest, nemlig å kose oss.

Kos blir det aldri nok av, mener Ingunn.

Hva synes du om artikkelen?