Sist oppdatert: 20. December 2010

Jeg er så kvalm! Og lei av sjokolade! Likevel spiser og spiser og spiser jeg… Dette er definitivt det verste  – og beste – med julen!

Det er jul på jobben. Konfekteskene står overalt. Fat med sjokolade, poser med sjokolade, kurver med pepperkaker… Og jeg spiser! Må liksom snike til meg en liten bit til kaffen. Og angrer som en hund etterpå.

Hjemme klager jeg til Supermann over alle ekstrakaloriene jeg påfører meg selv.
– Men må du spise da? Det er vel bare å la være, spør han, mulig en smule ironisk.

Nei, jeg må ikke det. Men jeg mangler tydeligvis det genet som gjør at jeg klarer å si nei til meg selv. Jeg innrømmer det gjerne: jeg er svak! Jeg eier ikke selvkontroll. Og er ikke stolt av det.

I sommer var jeg faktisk hos en hypnotisør. Han snakket meg rundt, og gjorde slik at sjokoladesuget forsvant. I en måneds tid. Så var sjokoladesuget tilbake igjen. Hypnotisøren kostet meg 1600 kroner, og det ville bli veldig dyrt å fortsette hos ham. Så jeg droppet ut. Og spiser altså fortsatt sjokolade. (Usikker på om det faktisk er billigere med hypnotisør, men det tør jeg ikke regne på…)

Jeg synes forøvrig nyttårsforsetter er like tåpelig som overbetalte hypnotisører. Men de er gratis. Så fra 1. januar er det slutt.

Ikke mer sjokolade! (utenom på lørdager, da…)

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelGi barna gode juleopplevelser
Neste artikkelPappapermisjon i ni måneder
DEL