Det er absolutt mulig å studere i permisjonstiden. Hvis man er målbevisst og strukturert kan man få til det meste. Man må bare bestemme seg for hva man vil bruke tiden på. Men anbefaler jeg det? Absolutt ikke!

Sist oppdatert: 15. mai 2013

Da jeg ble gravid og fant ut at jeg hadde termin i mars, bare litt over en måned før vårens første eksamen, ville jeg ikke bestemme meg for å ta permisjon fra studiene. Jeg ville se det an, og i alle fall gi meg selv sjansen til å studere i permisjonsperioden. Tre andre i klassen min var også gravide, og alle skulle fortsette, så jeg tenkte at kan de, så kan vel jeg også. Nå lurer jeg på hvor smart det var.

Planen var jo som sagt å se det an. Hvis det ble for mye med studier, praksis og eksamen på toppen av alt annet, så skulle jeg ta permisjon. Jeg var veldig klar på at jeg skulle sette meg selv og babyen først. Likevel pushet jeg meg selv til å fullføre praksisen selv om jeg var høygravid, jobbet fulltid og var veldig sliten, til å stå opp tidlig og logge meg på pc-en for å følge forelesningene med en nyfødt i armkroken, og nå; til å ta den første av tre eksamener mens jeg fortsatt er i barseltiden. Hvorfor i all verden gjør jeg dette mot meg selv?

Bare litt til…
Det er ikke det at jeg har så høye mål eller forventer så mye av meg selv, og jeg føler ikke at jeg må gjøre dette akkurat nå. Det er bare det at jeg har lagt så mye jobb i studiene, og så er jo skoleåret snart over. «Bare litt til, så kan jeg ta fri», tenker jeg. «Bare litt til». Dessverre er det alltid noe som venter rundt neste sving også, og jeg klarer bare ikke å gi meg. Det skal sies at jeg liker å studere, jeg ville ikke gjort det ellers, men akkurat nå er det ikke noe morsomt. Æsj, sier jeg bare!

Les også:

– Ammetåken har angrepet hjernen min!

Ingen selvfølge å få barbert leggene lenger

Tingene jeg ikke kan leve uten

Stress og barseltårer
Midt i alt stresset kommer barseltårene oftere enn før. Jeg gråter over ting som er fint og ting som er trist, og jeg gråter fordi jeg er stresset. Jeg har måttet slutte å se på Animal Planet, for da renner tårene i strie strømmer, og jeg blir helt utslitt av å se dokumentarer om urettferdighet og miljøvern. Nyhetene har jeg kuttet ut for lengst. Helst vil jeg bare forsvinne inn i den lille rosa babyboblen og ikke komme ut på lenge. Dessverre kan jeg ikke det. Fordi jeg har eksamen. Så til jeg er ferdig med dette tullet, må Kevin stille opp med trøstende klemmer flere ganger om dagen. «Bare litt til!»

Les også: En mammas ønskeliste

Anbefaler ikke å gjøre det samme
Nyt tiden med de små, sier jeg bare! Gå trilleturer, følg med på hvor lenge den lille klarer å holde hodet oppe, og gjør alle grimaser du kan tenke deg helt til du får et kjempesmil. Å sitte med nesa i en bok kan man gjøre når som helst, men denne tiden får man aldri tilbake. Så hvorfor lar jeg det ikke bare være? Hvorfor utsetter jeg ikke eksamen? Fordi jeg ikke klarer å følge mine egne råd. Og fordi skoleåret snart er over, og det er så deilig å bli ferdig. Så jeg biter tennene sammen, forsoner meg med tanken på at det kan bli et par dårlige karakterer dette semesteret, og gleder meg til sommerferien. Bare litt til nå, så er det fri. Da skal jeg kose meg, da!

Ingunn skriver på oppgave bare noen få uker etter fødselen,

Hva synes du om artikkelen?