Det er ni måneder siden vesla kom til verden, og jeg veier fortsatt noen kilo mer enn jeg gjorde før jeg ble gravid. Det har ikke plaget meg så veldig, ikke før nå. Nå plager det meg.

Sist oppdatert: 18. desember 2013

Etter at minien begynte å spise fast føde, og jeg dermed ammet mindre, skjedde det noe jeg ikke syns var så greit. Vekta begynte å stige igjen. Jeg var bare fire kilo unna startvekta mi, men plutselig veide jeg enda tre kilo ekstra. Jeg følte meg oppblåst og treg, og magen min var like stor som da jeg var fem-seks måneder på vei. Og så, en dag da jeg satt i sofaen og slappet av, kjente jeg plutselig noen tydelige spark langt der inne. Jeg sto midt på stuegulvet før jeg visste hva jeg gjorde, og aldri før har jeg vært raskere ut av døra for å kjøpe en graviditetstest.

Les også:

Kroppen i fjerde trimester

– Det går an å bli slank igjen

Dette skjer med puppene når du får baby

Gravid igjen?
Jeg visste egentlig at jeg ikke var gravid, men det hadde vært en god unnskyldning for de ekstra kiloene og trettheten. Da testen var negativ ble jeg nødt til å gå noen runder med meg selv. Sparkene jeg kjente var nok fantomspark. De ekstra kiloene var dessverre ikke fantomkilo, og nå var jeg nødt til å gjøre noe. Denne erkjennelsen endte i en fin liste med gode nyttårsforsetter. Aldri før har jeg hatt så uoriginale forsetter, men det er også sjelden jeg har vært så seriøs når det gjelder disse tingene. I 2014 skal sunnhet og helse stå i fokus, og det tror jeg kommer til å gagne hele den lille familien min.

Ikke så lett å være sunn når kjøkkenskapet ser sånn ut.Det er viktigere for meg å ta vare på meg selv enn det har vært noen gang før. Jeg skal være et forbilde for jenta mi, og jeg skal leve lenge og være mammaen hennes til hun er godt voksen. Det er også viktig for meg å ha energi og livslyst nok til å leke med henne og ta henne med på alt mulig rart, og det får jeg ikke av å sitte i sofaen med fjernkontrollen i den ene hånda og en sjokolade i den andre.

Les også:

Trenger du middagsinspirasjon? Tenk enkelt!

Er sjokoladepålegg usunt, sier du?

Fem knallgode hverdagsmiddager

Nytt år – nye muligheter
Jeg gleder meg til alle disse endringene. Enn så lenge er jeg motivert og positivt innstilt. Jeg håper det ikke tar alt for lang tid til det syns på kroppen, ikke for at det er utseende som er viktig, men det hadde unektelig vært litt mindre forvirrende å kjenne på fantomsparkene uten å se den store, runde mammamagen i speilet.

Nytt år og nye muligheter. 2014 blir et bra år!

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkel– Nei, nei, nei!
Neste artikkelMerkelige magebilder
DEL