Nå har vi endelig vært på ordinær ultralyd. Det var en fantastisk opplevelse! Vi fikk se den lille sprelle rundt der inne, med et hjerte som så helt ut som det skulle, med en perfekt ryggrad, og med ti fingre og ti tær.

Sist oppdatert: 17. oktober 2012

Nå har vi endelig vært på ordinær ultralyd. Det var en fantastisk opplevelse! Vi fikk se den lille sprelle rundt der inne, med et hjerte som så helt ut som det skulle, med en perfekt ryggrad, og med ti fingre og ti tær.

Vi fikk også se de to hjernehalvdelene og konstatert at det selvsagt blir en veldig smart unge, og pustet lettet ut over at alt står bra til.

Les også: Dette skjer på ultralydundersøkelsen

Lavtliggende morkake
Dessverre fikk vi ikke vite om det var gutt eller jente, men vi får en sjanse til i uke 32. Jeg hadde lavtliggende morkake og må tilbake på ultralyd for å se at den har flyttet seg før fødselen, så jeg får hilse på gjennom skjermen en gang til før vi møtes i virkeligheten.

Fram til da får vi shoppe kjønnsnøytralt, og det syns jeg faktisk er helt greit.

Se den fascinerende animasjonen  av babyen som vokser i mors mage – uke for uke!

– Her kan du se babyens hånd med alle ti fingrene. Det er så fint, sier Ingunn.

Ny termin
Terminen ble flyttet en uke tilbake, noe jeg regnet med, så jeg er fortsatt bare 17 uker på vei. Den nye terminen er 23. mars, og av en eller annen grunn føles det veldig merkelig å ha fått en dato.

Les også: Har du fått riktig termin?

Sjekk din termin i Babyverdens terminkalkulator.

Jeg syns det er litt godt at det fortsatt er lenge til, og kjenner at jeg trenger denne tiden til å venne meg til alt sammen. Kevin vil at det skal gå fortere, og vil helst ha ungen sin i armene i morgen, mens jeg nettopp har begynt å kose meg ordentlig med graviditeten og syns allerede at tiden går altfor fort.

Det er så mange nye tanker å venne seg til, og så veldig mange praktiske ting som skal ordnes. Takk og lov for at et svangerskap er ni måneder langt, sier jeg bare!

Rare tanker
En av tingene jeg må venne meg til, er tanken på at det er et sprell levende barn der inne i magen, men det begynner å gå opp for meg nå. Kvelden før ultralyden tok jeg meg selv i å hviske til magen min: «Nå må alt være i orden med deg i morgen, altså. Hører du? Nå må du være frisk og fin, alt må være bra med deg!».

Les også: Hvilke faresignaler skal jeg se etter?

Og så tenker jeg på så rare ting, som at jeg ikke kan se grøssere, for da kan babyen sikkert kjenne at jeg er redd, og det er jo ikke bra. Det hender jeg klasker meg selv i panna over alt det rare jeg bekymrer meg for, men samtidig er det godt å kjenne på en begynnende morsfølelse.
Litt smårar må man få lov til å være når man er førstegangsgravid!

Jeg kjenner liv!
I tillegg er jeg helt sikker på at jeg har kjent liv nå. Det kjennes ut som noe som slår i vann, og hver gang det skjer kribler det i hele meg. Jeg blir så glad!

Les også: Drømmene holder oss friske!


Nå gleder vi oss til vi kan kjenne sparkene på utsiden av magen, slik at Kevin også kan få føle på det. Dette blir bare mer og mer spennende!

Følg Ingunn uke for uke gjennom graviditeten på Babyverden!

 

Møt Babyverdens blogger Ingunn:

Kevin og jeg giftet oss i 2008, og vi ble prøvere sommeren 2011. Vi har ingen barn fra før, på tross av at vi er i begynnelsen av tredveårene begge to, men vi har en hund og to pusekatter vi er veldig glade i.

Etter tre spontanaborter på rad, ser det nå ut til at det endelig er vår tur. Alle gode ting er tre, på det fjerde skal det skje! Vi gleder oss veldig til å bli foreldre, og syns alt er veldig spennende for tiden.

 

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelNybakt pappa (96): Nå blir det sterilisering
Neste artikkelLag gode leggerutiner for barnet ditt
DEL