"Oj, som det blåser ute. Så fint, da tørker klesvasken ekstra fort i dag", tenkte husmora og slang i en ekstra vask i maskinen. 

Sist oppdatert: 25. juni 2012

Billig barnemat!

What!!! Scroll…reverse and rewind!

Hva er det jeg tenker på? Hadde det blåst sånn for tre år siden, hadde jeg løpt ut i garasjen og hentet surfebrettet mitt. Ikke satt på en vaskemaskin til…

Les også: Hjelp vi flyr (med barn)

Potteplanter og tørrsjampo
Akkurat som jeg blir over meg av begeistring når butikkene selger barnematen til tre for to. Eller når de har bleiekampanjer der én pakke Libero kun koster 20 kroner. Husker du det? Hvordan vi gikk husmor av huse for et par år siden da bleiene var billigere enn de noen gang hadde vært før. Før jeg fikk barn, hamstret jeg Grandiosa, kyllingfilet og Cola Light på tilbud…

Tørrsjampo

Eller når det er kjempesalg på Habaneras, det lokale kjøpesenteret. Og jeg kommer hjem med to t-skjorter og nye sko til Lillemann, børste, kjole og sommerhatt til lillesøster, nye kjøkkenkluter, et par potteplanter og ny sprutetut til vannslangen. «Hva? Kjøpte jeg ikke noe til meg selv? Jeg er da sikker på at jeg…», grubler jeg mens jeg tømmer handleposene på spisebordet. Jo, en flaske tørrsjampo med leopardmønster. Til de morgenene jeg ikke rekker å vaske håret…

Les også: – Jeg får sjelden dusje alene

Itsy bitsy teenie weenie
Før, når jeg skulle på stranda med vennene mine, pakket jeg ned masse god mat, et par flasker kjølig hvitvin, backgammon, frisbee, høyttalere til i-phonen og en liten, sexy bikini. Nå pakker jeg brødskiver, vann, bøtte og spade, solkrem, uv-drakter, solhatter og plaster. Og tar på meg en hold in maxi-bikinitruse og en komfortabel bikinitopp med god støtte.

Forrige lørdagskveld, etter barna var i seng og vi hadde spist taco, fant jeg plutselig meg selv sittende ved spisebordet og brette klær. Jeg var egentlig på vei ut på kjøkkenet for å hente litt sjokolade.

Les også: Gjør som jeg sier, ikke som jeg gjør

Og når jeg strekker meg i sofaen klokka halv ni på kvelden og sier til mannen at i dag blir det tidlig kveld, så mener jeg faktisk det. Han brukte en stund på å forstå det, men nå har han helt sluttet å smile lurt og komme slentrende etter meg opp trappa til soverommet.

Hva skjedde? Hvor tok den spreke, spennende og fremadstormende unge kvinnen veien? Når jeg ser meg i speilet kan jeg skimte henne, bak en noe grå og kjedelig husmorfasade, med fett hår og ettervekst. Det er godt å vite at hun er der fremdeles. Men oj, nå må jeg se og få ut de klærne før det slutter å blåse.

Les også: Ro rundt middagen? Nei...

Besøk Martes egen blogg: casakaos.net  

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelTale (3) ble hjerneskadd av Cytotec
Neste artikkelJeg kunne født ti ganger etter hverandre!
DEL