Sist oppdatert: 10. November 2010

Småbarnsaktiviteter er en het potet. Hva skal barna våre fylle fritiden med?  Jeg fikk litt dårlig samvittighet da jeg leste Babyverdens leder denne uken. Må vi ha det så travelt på fritiden? Og kjeder ungene våre seg for lite?

Mine jenter kjeder seg i hvertfall ikke. Ikke jeg heller, for den saks skyld. Vi har det innmari travelt på ettermiddagene, og jeg løper hjem for å få spist litt før vi skal rekke første aktivitet som starter klokken 17. De neste timene er jeg jentenes privatsjåfør. Hit og dit, frem og tilbake. Tennissko og svømmebriller. Alt i et deilig kaos.

Lillesøster spiller tennis og går på svømming. Storesøster spiller fotball, svømmer og går i speideren. Kjekke og sunne fritidsaktiviteter, og jentene elsker det. På ingen måte press fra foreldrene. Men uansett: det blir hektisk og aktivitetene spiser veldig mye av fritiden vår.

I det siste må jeg innrømme at jeg har oppmuntret storesøster til å skulke fotballtreningen på onsdag. (Ikke veldig pedagogisk, men det får stå sin prøve).

Det er bare det at etter en superhektisk mandag og en ikke mindre hektisk tirsdag, så føler jeg for en onsdags ettermiddag i sofakroken for å hente meg inn før den superhektiske torsdagen står for døren. Den overlever jeg, vel vitende om at en rolig fredag snart er her.

Noe sier meg at jeg kanskje burde bremse aktivitetsnivået og heller øke kjedsomhetsnivået i vår familie. Men til sjuende og sist så tror jeg vi alle liker det. Jentene elsker sine aktiviteter, og jeg trives med en hektisk hverdag. (Tar det vel egentlig for gitt at Supermann henger med, han også…)

Men en og annen onsdag er det greit å dumpe ned i sofaen med en kopp kakao, en god bok og en liten jente i hver armkrok. Uten å måtte rekke noe som helst.

Det blir nok skulking i dag også…

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelBarnehagefotografering
Neste artikkelKva er ein naturleg fødsel?
DEL