Helsesøster sa også at for mange, spesielt førstegangsfødende, er det så mye fokus på svangerskapet og fødselen at de glemmer å tenke på tiden etterpå. Derfor ville hun forberede oss litt, og kanskje også inspirere oss til å glede oss til det å få barn. Dette traff meg veldig!

Sist oppdatert: 11. februar 2013

Jeg har meldt meg på foreldreforberedende kurs, og denne uken var jeg på den første av tre kurskvelder. Det var både rart og fint. Det var spennende å møte flere gravide i bygda, og høre når de har termin. Kanskje jeg kommer på barselgruppe med noen av dem? Vi var ikke så mange, så det er nok en sjanse for at jeg får se mer til dem alle sammen. Noen visste jeg hvem var fra før, andre var helt ukjente, men alle virket kjempekoselige.

Les om hva som skjer med mor og barn i uke 34

Barn er skilsmissegrunn nummer to
Alle kveldene har forskjellige temaer, og denne kvelden var det helsesøster som snakket om tiden etter fødselen og det å ha barn. Spesielt snakket hun om hvor mye en baby sover, om hvor viktig det er å ta vare på samlivet før og etter fødsel, og om amming. En ting hun sa om samlivet var at det å få barn er skilsmissegrunn nummer to her i landet, nest etter utroskap. Med lite søvn og så mye nytt man skal forholde seg til, er det lett å begynne og krangle om småting. Med det i bakhodet dro Kevin og jeg på date to dager etterpå. Vi spiste middag ute, og kjøpte masse godis og en film som vi tok med oss hjem. Det var en superfin kveld, og vi er enige om å bruke masse tid på hverandre nå de siste ukene.

Les også: Gravid? Snakk ut om forventningene NÅ!

Hvordan blir tiden etter babyen er født?
Jeg syns det er vanskelig å glede meg til noe jeg ikke har peiling på hvordan kommer til å bli, så det vet jeg ikke om jeg gjør. Det er nok riktigere å si at jeg er spent. For det er jeg! Heldigvis satte praten fra helsesøster i gang noe inne i meg, og jeg har begynt å lure på hvordan minien ser ut, og hvordan hun (hvis det er ei jente, da) er.

Kevin gleder seg veldig til å få krapylet i armene. Han har ikke helt kommet over usikkerheten vi har følt etter tre spontanaborter og en tøff start på dette svangerskapet, så selv om jeg er 34 uker på vei nå, må han nok få ungen sin i armene før han tør å kose seg med alt sammen. Han hadde hatt godt av å få bli med på kurs, men dessverre måtte han jobbe den kvelden. Jeg håper han får blitt med neste gang!

(bloggen fortsetter under bildet)

Les også: Til alle menn: sannheten om gravide

Det nærmer seg slutten
Timingen for dette kurset var helt perfekt for meg. Det er tre uker til jeg skal ut i permisjon, og jeg merker med hele meg at graviditeten nærmer seg slutten. Bekkenet har så vidt begynt å krangle, jeg vil helst sove hele dagen, og jeg har flere ganger sett panikken glimte til i øynene til Kevin mens han prøver å få barnerommet ferdigmalt. Da er det på tide med samtaler med helsesøster, fødselsvideoer, pustekurs og gode tips. Vi er på oppløpssiden nå, og selv om det er travelt og litt skummelt, så skal vi fokusere på det som er viktig og kose oss sammen disse siste ukene. Det blir bra!

Hva synes du om artikkelen?