Sist oppdatert: 2. October 2010

Det hender jeg leser ukeblader av den typen som forteller oss hvordan vi skal se ut, spise, oppdra barna våre, trene – kort oppsummert: hvordan vi skal leve livene våre. Og jeg blir alltid like nedtrykt.

De er ikke dumme, journalistene som skriver i damebladene. De forstår at dagens kvinner er travle, med jobb, mann og barn. Og at vi har alt for lite tid. Derfor er det veldig mange artikler som fokuserer på hvordan vi skal få gjort mye i løpet av kort tid. De prøver å få det til å virke så enkelt og positivt, men effekten er motsatt. For meg, i allefall.

Ta egenpleie, for eksempel. Det er fascinerende hvordan disse bladene påstår at vi kan klare å presse inn manikyr, pedikyr, en rask hodebunnsmassasje og oppfriskende ansiktsmaske på “en rask halvtime” før sengetid.

Eller trening. Det hander bare om planlegging, kan jeg lese. Man har alltid tid til en liten økt, det gjelder bare å prioritere.

For ikke å snakke om spennende og overraskende sex. Jeg sier ikke mer…

Si meg, har disse damebladsjournalistene barn og familie overhodet? Vet de hvordan det er å liste seg ut av huset mens det ennå er mørkt for å dra på jobb, komme hjem til et komplett kaos av middag, våte parkdresser og aktiviteter på ettermiddagen? Etterfulgt av mer koselige, men desto viktigere aktiviteter som kveldsmat, bading, lesing på sengekanten og legging?
Og husarbeidet man må gjøre etterpå: rydde, vaske klær og skrubbe kjøkkengulvet.

Etter alt dette skal vi altså sprette inn i den rosa tightsen, trene trendy zumba før vi tar en kjapp velværestund på badet. Og ende kvelden som opplagte gudinner mellom laknene?

Jeg er fornøyd hvis jeg rekker en dusj, en runde med mascaraen og kanskje en joggetur. Og får noen timers søvn.

Alt det andre får bli en ren bonus!

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelAlltid bakpå
Neste artikkel3-åringen – et speilbilde av meg?
DEL