Sist oppdatert: 4. November 2010

Jeg er så lei av rot! En haug med håndklær som må brettes, brødsmuler på kjøkkenet, rene og skitne klær i en salig blanding på badet, aviser som flyter… Vi sier det ofte: vi må bli flinkere å rydde etter oss! Men så sklir det ut igjen…

I dag tidlig låste jeg døren bak et hus i kaos. Vi hadde forsåvidt en fin og rolig morgen, men jeg rekker ikke å rydde i tillegg til å få familien på beina i løpet av et par hektiske morgentimer. Det tar sikkert ikke mer enn en liten time, så er alt på stell igjen – men det er det å finne den timen. Eller å finne lyst til å bruke den timen på rydding og ikke noe som er mer fristende…

Jeg er egentlig en veldig ryddig og pertentelig person. Kontoret mitt er blåst, i garderoben henger klærne etter fargekoder og bruksområde og i lintøyskapet ligger sengetøy og duker med sirlige tellekanter. Alt har sin plass – så det er ingen grunn til at vi ikke skal ha et  ryddig, oversiktlig hjem.
Men når vaskemaskinen og tørketrommelen går konstant og jeg har annet å gjøre enn å brette håndklær – da vokser haugen. Og sånn er det egentlig over hele fjøla.

Jeg må ta et skikkelig skippertak før helgen. Det verste jeg vet er å våkne opp lørdag morgen til rot og kaos. Da vil jeg sette meg i en ryddig stue, med en kopp te og en bunke ferske aviser og bare nyte livet.

Det betyr at fredagen må gå med til rydding og vasking. For i dag har jeg ikke tid…

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelHva er verre enn ett sykt barn?
Neste artikkel10 kjappe om feber
DEL