99 prosent av dere som leser dette er kvinner. Det er riktignok vi som er gravide og føder barn, men hvorfor er det også vi som er mest opptatt av babyen – enten den er inni eller utenfor magen?

Sist oppdatert: 28. April 2014

Føler meg som en alenemamma til tider… Fatter ikke hva som foregår i hodet på denne fyren.

Dette skrev en frustert mamma på Babyverdens forum. Og hun fikk svar fra medsøstre, som viser at hun langt i fra er alene om å synes at mannen ikke bidrar nok i forhold til svangerskap og baby.

Jeg vet at det er likestilling, og at vi lever i 2014. Og rett skal være rett: Mange menn prioriterer høyt å følge opp sine gravide kjærester, leser alt de kommer over av babylitteratur og tar mer enn full pappaperm for å være sammen med og lære å kjenne avkommet sitt.

Men i forhold til de 60 000 babyene som blir født hvert eneste år i Norge, er det skuffende mange menn som fortsatt er fraværende når det gjelder å sette seg inn i og være opptatt av graviditet og babyens utvikling.

Er din kjæreste opptatt av graviditet og småbarnstid? Svar i undersøkelsen nederst i bloggen!

Masse informasjon for menn
Babyverden er Norges største nettsted for gravide og småbarnsforeldre. Hos oss skal både mor og far finne gode og troverdige svar på alt de lurer på, enten gjennom grundige artikler skrevet av eksperter og journalister – eller via spørsmål til fageksperter og andre i samme situasjon på forumet. 
Vi har enormt mange lesere, men de aller fleste er kvinner. Og vi lurer veldig på hvorfor.

Innholdet på Babyverden burde absolutt også tiltrekke seg menn – de er i aller høyeste grad en viktig del av den magiske reisen det er å få en baby. 

Les også: Når far blir far

Et felles prosjekt
Foreldrerollen er et felles prosjekt, og begge foreldrene er like viktige for babyen. Undringen over mirakelet i magen burde interessere far like mye som mor. Når begynner fingrene å formes? Når kan dere kjenne spark? Hva skjer egentlig på ultralyd? Også når babyen er født skjer utviklingen i en rivende fart. Det gjelder å være til stede for å få med seg det første smilet, eller å oppleve det unike samspillet mellom babyen og foreldre under bleieskift og mating. Og far trenger jo også å lese seg opp på symptomer på sykdom, hva som skjer i barnets utvikling og om hvor mye klær barnet trenger en mild vårdag ute.

Mødre er som regel fullt oppdatert på alt dette, og det burde fedre også være.

Les også:

Babyens utviking uke for uke
35 tips til guttepappaer

35 tips til jentepappaer

Mødre lei seg
Vi har en egen seksjon til far i Svangerskapsboken som alle får gratis på første svangerskapskontroll hos lege eller jordmor.
Denne vet vi blir lest av pappaene, men boken blir først og fremst brukt av mor gjennom graviditeten. Og på forumet leser jeg jevnlig tråder fra kvinner som er oppgitt og lei seg over at mannen prioriterer iPad og tv fremfor tid sammen med babyen.

Her er noen sitater fra Babyverdens lesere:

Her hjemme er det jeg som gjør alt, mannen kommer hjem fra jobb til middag og så sitter han på pcn, ipaden,tlf eller ser på serier på kontoret som regel. Kommer opp kanskje et kvarter og er med babyen og så holder han på igjen.

Det er jo ganske vanlig har jeg skjønt, mange som ikke synes det er stas med babyer, men som endrer seg når de blir litt mer mobile.

Hvorfor er ikke babyer spennende nok for menn?

.
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkel«Hvor har du vondt?» Og andre kommentarer fra fødestua
Neste artikkelSuperhelten James (3)
DEL