Jeg hadde en tur på føden forrige uke. Tok en telefon med dem på torsdag for å spørre dem om litt ulike ting, og det endte opp med at de ville ha meg til en sjekk på fredag. Grunnen til at jeg ringte er at jeg de siste ukene har krympet (!!).

Sist oppdatert: 3. July 2012

Magen min har blitt mindre, og det skal den jo ikke bli når man er gravid. Jeg føler den har blitt “slappere” og ikke så hard som før også. Ja, det høres helt merkelig ut. Men flere har kommentert det, og jeg har absolutt merket det selv også.

Magen i uke 28

I tillegg har lillebror vært mye slappere enn vanlig, og jeg har måtte mase på han, dultet i magen for å få han til å bevege seg. Siden jeg hadde en fostervannslekkasje da jeg gikk gravid med Thea, og var rundt 30 uker på vei – ringte jeg med føden for å høre hva de tenkte det kunne være. 

Les flere av Rebekkas blogginnlegg

Kraftige kynnere
Fikk time dagen etter 10:00 på føden i Skien. Ble tatt kjempe godt imot, og får bare bedre og bedre inntrykk av fødeavdelingen der oppe. Jeg ble først lagt til CTG-registrering, som målte hjertelyden og rieaktivitet. Hjertelyden til lillegutt var litt ujevn, men det kom av at han er så liten at han flyttet seg en del, og sklei litt unna – sa jordmor.

I tillegg viste målingene veldig sterke kynnere, noe jeg viste jeg hadde – men ikke så kraftige. For dere som har født før og fulgt med på tallene på en ctg-registrering så viser tallene uten kynnere/rier ofte rundt 10. Under min fødsel var riene på 90-100. I går var mine kynnere på 50-tallet, og det er jo da relativt høyt om det kan sammenlignes. Kynnerene mine er ikke vonde, men ubehagelig. Fikk beskjed om å ta det med ro og ikke trigge dem, slik at de tok seg opp. Jeg skulle følge med, og eventuelt ta tiden om de ble vondere eller regelmessige.

Les også: Hva påvirker riene?

Seteleie
Etter registreringen var jeg til ultralyd. Den viste at lillegutt var normal i målene, ikke noe over eller under – helt perfekt. Jeg hadde godt med fostervann, og alt annet så bra ut. Legen fortalte at han nå ligger i seteleie, og det kunne være årsaken til at jeg føler meg mindre, fordi nå ligger den største delen av kroppen ned i bekkenet. Jeg trengte ikke bekymre meg for setefødsel enda, siden han har god tid på å snu seg fortsatt.

Babyrommet
Vi har også startet med lillebrorrommet nå. Nå er det ferdig malt, og innredningen skal nå startes. Vi valgte fargen Alladin, en nydelig lyseblå farge på alle veggene. Så kommer vi til å bruke andre farger ellers i rommet.

I går hentet vi leandervugge som han skal sove i den første tiden oppe på dagtid. På natten sover han hos oss den første tiden. Litt usikker på hvor lenge. Thea sov på rommet vårt til hun var 6 mnd, men det var fordi vi ikke hadde flere soverom - det har vi jo nå.

Les om babyer og søvn

Et nydelig gutterom tar form.

Sommerferien er i gang, og vi kommer til å småpusle med barnerom og andre forberedelser igjennom sommeren. Til uken må vi en tur ned på NAV for å fylle ut papirer slik at det er i boks. Jeg har ny jordmortime 6. Juli, også skal vi på omvisning på føden 10. Juli. Siden Magnus da har ferie, skal han også være med, og det blir veldig koselig. Han har ikke kunne vært med på slike vanlige kontroller enda, siden han har jobbet.

Følg Rebekkas blogg

Les også: Gravid? Dette har du rett på!

Les også: Har du fått riktig termin?

Les også: Er det greit å veie gravide?

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelMest lest i juni
Neste artikkelHadde 8-åringen med på fødsel
DEL