Sist oppdatert: 11. januar 2011

Mens nyttårsrakettene gikk i lufta, lovte du kanskje deg selv at i 2011 skal du trene mer og spise sunnere… Uansett håper jeg at vi vil spise mer grønnsaker enn hva vi gjorde i 2010. De aller fleste av oss spiser langt mindre grønnsaker enn hva vi egentlig burde. Lista over positive helseeffekter er så utrolig lang, og hvis det er noe vi kan proppe i oss mye av, enten vi skal ned i vekt eller ikke, så er det nettopp grønnsaker.

Mange mener det er for dyrt, men rotgrønnsaker er noe av det billigste og sunneste vi har. Ovnsbakte grønnsaker er et ypperlig tilbehør til middagen, hvor du samtidig kan få brukt opp de rester du har igjen i kjøleskapet. Måten å tilberede grønnsakene på ved å ovnsbake, er også en av de sunneste måtene å innta grønnsaker på. Man taper ingen næringsstoffer, og oppvarmingen gjør næringsstoffene mer tilgjengelige for opptak i kroppen. Noen av antioksidantene vi finner i grønnsakene er fettløselige, og blir dermed tatt bedre opp i kroppen når grønnsakene har litt olje over seg. Dessuten kommer sødmen og den gode smaken utrolig godt frem når du ovnsbaker!

Ovnsbakte grønnsaker

Dette er virkelig et tilbehør hvor ”man tager hva man haver”; men her er et lite forslag:

3 poteter, i tynne båter

1 løk i tynne båter

1-2 gulrøtter, i staver

1 skive sellerirot, i staver

1 paprika, i strimler

2 skiver kålrot, i staver

1-2 fedd hvitløk

1-2 ss olje

Salt

Pepper

Litt sitronsaft

Skyll,rens og del alle grønnsakene. Legg dem på et bakepapir på et stekebrett. Bland i oljen, salt og pepper, og ha over litt sitronsaft.

Stekes i ovnen ved 225 °C i ca 30 min.

 

Tid å lage: 40 min

Passer for: både store og små munner

”Grisefaktor”: liten

Visste du at: Kål, løk og hvitløk er noen av grønnsakene som regnes som de aller aller sunneste?

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkel– Jeg trente vekk bekkenplagene
Neste artikkelJesper Juul: Drama i butikken!
DEL