Sist oppdatert: 19. januar 2011

Vår lille sønn har helt på egen hånd (eller kanskje blitt påvirket av andre barn i banehagen) funnet ut at han elsker Postmann Pat. Den litt rare mannen med blå uniform og pinokkionese er ifølge vår lille tass, verdens beste. Han fikk Postmann Pat bil til jul og har nå utvidet samlingen med helikopteret.

Men faktisk var det mine bøker fra midten av åttitallet som var det første tegnet på hans forkjærlighet for postmannen. Han fant dem klemt mellom andre bøker i bokhyllen til storesøsteren, og har allerede klart å rive i stykker et par av dem. Vemodig siden de er julegaver jeg selv fikk av mine besteforeldre da jeg var liten, men samtidig er det koselig å se hvordan mine bokskatter har overlevd og fremdeles ikke bare er relevante men også at de foretrekkes.

Vi har lett høyt og lavt etter postmann effekter, og da helst bøker. Nye bøker som er skrevet i en litt annen tone og som kanskje er mer tilgjengelige for en på 18 måneder enn de teksttunge variantene fra min barndom. Bortsett fra leker og et sengesett dukket det ikke opp noe særlig her til lands.

I England ser det postmannen imidlertid ut til å ha fått en renessanse. Både jeg og mannen min har lurt litt på kjenningsmelodien som både bilen og helikopteret spiller noen hundre ganger til dagen. Det er jo ikke den gode gamle vi husker fra barne-tv og DVD-filmene vi etterhvert har klart å spore opp. Svaret fant jeg på youtube. Hvor nytt “Postman Pats Special Delivery Service” er vet jeg ikke, men det er altså der han går fra å være postmann i bil til å utvide med både varebil, motorsykkel og helikopter.

Postmann Pat har egen hjemmeside og videosnutter med reklame for leker. Som seg hør og bør i 2011. Lillegutt kryper opp på fanget, peker på laptopen og sier “Se Pætt!”

Men i går oppdaget jeg Pætt i Gobokens bokhandel. Hurra! Dermed kan jeg snart lese om vår kjære postmann i en kartongbok der sidene ikke faller ut når ivrige små hender vil bla videre selv. Jeg er skikkelig spent og håper han vil like den.

Men vet dere om andre Postmann Pat duppedingser eller bøker som man kan få tak i? Ettersom storesøsters Kardemommebydille har vart i drøyt halvannet år regner jeg nemlig ikke med at Patdillen kommer til å gi seg med det første heller.

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelDa vår lille stjernekikker kom til verden
Neste artikkelDa Trygve Andreas kom til verden
DEL