Når man venter nummer to, har man jo en del utstyr fra før. Eller bare føltes det sånn?? Vi følger Rebekka hver uke - nå er hun i uke 21.

Sist oppdatert: 14. mai 2012

Praktiske løsninger
Jeg har kommet til 21 uker og jeg merker at det å ha bikket ”halvveis” gjør at tankene og planleggingen begynner å fly for fullt. Nå har jeg to eksamener igjen på skolen,og så er det endelig klart for sommerferie, og ett års mammapermisjon. Jeg gleder meg mer og mer. Men på en annen side begynner jeg å stresse litt også, fordi tiden går så fort. Etter eksamen er det plutselig sommerferie alt, og den går jo alltid fort. Når sommerferien er over er det plutselig august og det nærmer seg da termin veldig. Derfor merker jeg tankene flyr veldig om dagen –  for å prøve å finne gode løsninger.

 – La oss stikke til Spania!

Det er ikke alltid så lett å skulle planlegge ankomsten til lillebror, i forhold til utstyr. Vi bor i en rekkehusleilighet hvor vi har tre soverom, heldigvis – så han får i alle fall eget soverom. Samtidig har vi ikke flust av plass, derfor er vi avhengig av gode løsninger. Men så var det det å finne disse gode løsningene da, og ikke minst – bli enige.

Gravid uke for uke

I helgen ble jeg mer og mer overbevist over å ha vugge til lillegutt som vi kan i alle fall bruke på stuen, og eventuelt på soverommet. Jeg har forelsket meg i Leandervuggen, og blir ikke mindre betatt når jeg hører om de gode erfaringene alle har med den. Vi har lekegrind som vi har tenkt å ha i stuen, men jeg er ikke så overbevist om å ha den der fra han er helt nyfødt. Magnus mener vi kan bruke den slik at han kan sove i den – mens jeg er litt mer skeptisk av flere grunner. For det første synes jeg den er så stooor, så den tar stor plass i en ellers liten stue, så vil helst ikke ha den fremme lenger enn vi må. I tillegg må man uansett gjøre noe med den. Den blir jo veldig stor og utrygg. I tillegg er jeg FOR å skille mellom soving og lek fra starten av – og derfor tenker jeg det hadde vært greit å ikke brukt lekegrinden til soving. Men med en slik vugge får man jo løst mange problemer. Vi får tenke og tenke.

De første lyseblå klærne er kjøpt

Utbytting av utstyr og plassering av barnerom
Jeg har hatt storopprydding i boden de siste dagene, og sortert klær og utstyr etter Thea Emilie. Jeg har gitt bort mye og solgt en del, og har nå både plass og penger til å få kjøpt litt nytt vi trenger til lillebror. Det er mye man skal ha når man venter barn, det hadde jeg glemt. Jeg trudde vi hadde mye etter Thea, og vi har jo det for så vidt, men mye nytt må også til, fordi mye etter Thea var rosa. Jeg ser fordelen med å kjøpe ting nøytralt, men det er litt sent å tenke på nå – derfor blir mye byttet ut.

Slik velger du rett ledsager til fødselen

Barnerommet planlegges!
Planleggingen av barnerommet er i gang, og jeg har mange ideer og tanker på hvordan jeg ønsker å ha det der. Magnus er ikke like interessert i akkurat dette, så her har jeg ganske frie tøyler. Akkurat nå er jeg fristet til å male hele rommet i en dus, lyseblå farge, og så ha en del løsninger jeg har sett på der inne. Nå blir rommet brukt som gjesterom, og det vil fortsatt stå en sofa som kan slås ut når lillebror kommer også. Greit å ha muligheten for overnattingsgjester. Og så er det greit for meg å ha et sted å sitte å amme i uansett. Det er mye man kan ha lyst på til et barnerom, men jeg er opptatt av å prøve å finne gode løsninger som ikke koster sånn altfor mye. Jeg kjøper inn litt og litt, slik at vi slipper å få alle kostnader både med barnerommet og alt utstyret rett før. Veldig lurt!

Vi har også vært litt frem og tilbake om ”hvem som skal sove hvor”. Vi har to soverom i 1. etg som nå er rommet vårt og det andre er Thea sitt – så har vi et soverom i 2. etg som nå er gjesterom. Uansett får vi ikke sovet alle i samme etg, og det er ikke så lett å finne ut hva som blir best. Om det er best å flytte Thea opp, eller om vi skal flytte opp og ha begge ungene nede, eller ha den nye babyen oppe. Vi heller mer og mer for å ha babyen sitt rom oppe, av flere grunner. På soverommet vårt har vi en stor innebygd skyvedørsgarderobe som vi har våre klær i, og det er veldig praktisk å ha på vårt rom, og ikke på et barnerom. Rommet til Thea har hun blitt såpass glad i, slik at vi føler litt på det å skulle flytte henne nå som hun har blitt så glad i rommet sitt. I tillegg tenker vi at det er lettere å vende en ny baby til litt lyder i 2. etg etter leggetid, enn f. eks om vi hadde flyttet Thea opp. Uansett kommer vi til å ha babycall på begge barnerommene, selv om avstandene er små. Det er en trygghet synes jeg.

Les mer: Babyen i magen – uke for uke

Klesproblem
Magen blir jo bare større og større, og det blir mindre og mindre av mine klær som passer. Da er det kjekt å ha en mann som har t-skjorter som passer, og det er ofte det som blir tatt på når jeg er hjemme. Det er superdeilig, og behagelige så jeg bor i mannen sine t-skjorter og tights når vi er hjemme – og ikke har besøk vel og merke. Vi var i konfirmasjon forrige helg og da endevendte jeg klesskapet før jeg endelig fant noe jeg kunne bruke. Heldigvis hadde jeg glemt at jeg hadde denne kjolen (på bildene øverst i saken), og den passet perfekt som gravid. Det er ikke så lett å finne klær som både passer og ser bra ut. Jeg liker jo å føle meg vel, men det er begrenset av ting som passer når magen vokser.

Og formen skranter….
Jeg har dessverre ikke blitt noe bedre i bekkenet. Jeg sliter jo som sagt tidligere med en bekkenlåsning fra forrige svangerskap som har forverret seg kraftig nå, selv om jeg får kiropraktorbehandling. Etter legebesøk forrige uke har jeg nå fått krykker som jeg skal bruke for å avlaste bekkenet. Foreløpig har jeg vært dårlig til å bruke dem, fordi jeg føler det er litt ”dramatisk” å gå på krykker, og jeg liker ikke helt å få oppmerksomhet pga dette. Allikevel vet jeg at jeg bør bruke det aktivt nå en periode, slik at kanskje det blir bedre etter hvert. Jeg får vende meg til dem forsiktig. Ellers fikk jeg anbefalt bekkenbelte og varmepute og eventuelt smertestillende før soving. Jeg trur nok også stresset med eksamen på skolen går utover formen og nattesøvnen, så derfor blir det godt å bli ferdig og deretter kunne bruke sommeren på å ruge og få tilbake energien. Jeg gleder meg, og gir heller litt ekstra nå på slutten.

Les mer: Se Rebekkas tidligere innlegg 

– Den siste sommeren før vi blir fire
Vi har satt fire ukers sammenhengende sommerferie på Thea i sommer og Magnus skal ha tre uker sammenhengende. Jeg ønsker å bruke sommeren på Thea, og oss tre som familie og på å forberede henne på lillebror sin ankomst. Vi kommer ikke til å ta noen store utflukter siden formen ikke er helt på topp, men vi kommer til å reise på småturer litt hit og dit og prøve å få mest mulig ut av de ukene vi har sammen nå som bare tre. Thea gleder seg veldig mye til å få lillebror ut. For noen dager siden var lillebror veldig aktiv i magen så jeg spurte Thea om hun ville kjenne at han sparket. Da gikk det nok litt opp for henne virket det som; hun la hånden på magen og det tok ikke lang tid før det kom et kraftig dunk. Hun trakk hånden kjapt tilbake, tittet på meg med store øyne å sa: ”Nå er jeg ferdig å kjenne”, så ble hun sittende å holde på hånden sin en god stund og stirre ut i luften – akkurat som det gikk opp for henne. Nesten så hun ble litt skremt, over at det faktisk var noe som beveget seg inni der.

Følg bloggen til Rebekka

Les mer: Alt om graviditet

Les mer: Alt om babyen

Les mer: Familieliv

 

 

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkel– Velg bakovervendt sete
Neste artikkelSlik velger du riktig bilstol
DEL