Sist oppdatert: 31. oktober 2010

Treåringen har gledet seg til “hællowin” i flere dager. “De skumle kommer!” har hun fortalt med dramatisk stemme. “Men det er bare unger som har kledd seg ut. Og hvis vi gir dem godteri så går de”. Grei forklaring.

I går kveld var hun helt oppspilt da hun skulle legge seg fordi hun gledet seg sånn til “de skumle” skulle komme. Jeg forklarte at hun måtte vente til i morgen. Klokken halv seks (alltid stas å stille klokken) ble jeg vekket av spørsmålet: “Kommer de skumle nå?”

Vi hadde tretti små godteposer klare og da treåringen hadde laget spor i parketen slik som Onkel Skrue gjør når han tenker, ble det endelig mørkt. Hun virket slapp, og joda – feberen er på plass. Typisk! Plutselig spør hun om å få legge seg. Og det før hun har sett både spøkelser og monstre. Jaja, tenkte jeg.

Men etter kveldsstellet så hun meg finne fram godteposene og ville se på. Hun satte seg i trappen og ventet. Og ventet. Og ventet. “De skumle” tok sin tid. Men til slutt så kom de. Frydehylet kom fra tærne og det sitret av spenning i den lille kroppen. Utenfor ventet to monstre i 10-årsalderen.

Siden delte hun kyndig ut godteposer til hekser, spøkelser, monstre i ulik bekledning, noen ungdommer som så ut som dårlig utrustede rekrutter og hennes favoritt – “speiderman”. Altså spiderman.

Etter ti minutters hektisk godteutdeling måtte prinsessen gi tapt. Febervarm og stuptrøtt gikk hun selv og la seg, og sovnet. Vi slukte utelyset og “hællowin” er slutt for i år.

Jeg skjønner ikke dem som er så ihuga motstandere. Jenta mi elsker å få trygt, men likevel skummelt besøk av hekser og troll den ene kvelden i året. Men nå har jo ikke jeg vært på motsatt side da. Tipper det er en del foreldre som sukker når småtassene toger inn dørene med bokstavelig talt bøttelass med godteri midt i leggetiden. Og det er helt sikkert en del trøtte unger både i barnehage og på skolen i morgen. Men det er jo bare en dag i året.

Happy Halloween!

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelFem tips for å roe babyen
Neste artikkel10 kjappe: Infertilitet og IVF
DEL