Ikke nok med at "hormonella" har kommet for fullt, men "vimsekoppen" har også meldt sin ankomst. Jeg glemmer alt! Når jeg tenker meg om tror jeg rett og slett det er farlig for meg og mine at jeg er gravid!

Sist oppdatert: 9. februar 2015

Denne uka har jeg bare vært hormonell, trøtt og sliten. Sikkert en glede å omgås med kan jeg tenke! Når du er så hormonell at du merker det selv midt i et utbrudd, men ikke tør å innrømme det der og da for du vil bare ha viljen din!

Jeg blir også så sykt vimsete når jeg er gravid (merket det sist gang også). Glemmer ting like fort som jeg sier det, kjører feil på veier jeg sikkert kunne ha kjørt i blinde, glemmer nøkkelknippe i ytterdøra i flere timer før jeg oppdager det, ja dette er bare for å nevne noe! Sist svangerskap satt jeg nesten fyr på kjøkkenet til foreldrene mine når jeg glemte at jeg hadde satt noe smør til smelting og ikke oppdaget dette før flammene stod opp fra gryta! Når jeg tenker meg om tror jeg det rett og slett er farlig for meg og de rundt meg at jeg er gravid!

Les også Carolinebloggen 5 uker: Shit, jeg er gravid! og 6 uker: Hjelp, jeg ser gravid ut!

Sykdom og hjemmekos
Her har det også vært sykdom den siste tiden. Guttungen på ett år har vært febersyk, og våknet opp flere ganger i løpet av nettene med skikkelig hosteanfall. Så han ble holdt hjemme fra barnehagen noen dager og fikk skikkelig mamma- og pappakos. Det er veldig deilig og bare kunne fokusere på han når han trenger det, og gi han all min oppmerksomhet. Kjenner jeg gruer meg til å måtte «dele meg opp». Går sikkert greit når vi først er oppi det, men det er vel en naturlig ting å bekymre seg for når man går fra ett til to barn.

Jeg har ennå ikke vært på tidlig ultralyd, og det kjenner jeg er et skikkelig irritasjonsmoment. Skal det virkelig ta så lang tid? Var hos legen i slutten av januar og har nå fått time til tidlig ultralyd i slutten av februar! Slik jeg forstod det på legen min så skulle jeg få tidlig ultralyd allerede uka etter jeg hadde vært der, men nå må jeg altså vente i en hel måned. Det orker jeg ikke. Har derfor bestilt tid til tidlig ultralyd privat hos en snill og flink jordmor som jeg var hos sist svangerskap også. Så nå gleder jeg meg til å se den lille i magen på fredag.

Les også:

Hjertets fantastiske utvikling

Kinesisk fødselskart

Redd for å fortelle om graviditeten
Dette svangerskapet er ennå litt surrealistsk, og jeg klarer ikke helt å tro på at jeg er gravid. Tror det har litt med å gjøre at jeg ikke er kvalm og spyr, som jeg gjorde så til de grader sist gang. Men også fordi jeg gruer meg til å fortelle om graviditeten til folk. Er redd for at de skal dømme og mene for mye.

For slik situasjonen er nå så er den ikke ideell – liten leilighet og mann som fortsatt er student som skal ut i jobb til sommeren, men med tanke på hvordan jobbmarkedet er nå så er det ganske vanskelig å få seg jobb. Så planen vår var jo absolutt ikke å bli gravide nå. Men så ble det jo sånn, og da må vi bare ta det som det er og håpe på at mannen kommer seg ut i jobb så fort han er ferdig med studiene, og at vi får kjøpt oss noe større.

Det er jo en god nyhet?!
Tanken på å si til folk at jeg er gravid, det er ikke en glede som jeg følte sist gang, og det gjør meg både trist og så får jeg himla dårlig samvittighet for den lille. For jeg vil være glad for det som kommer, men akkurat nå så bare går jeg med en stor vond klump i magen.

For å prøve å snu det vonde om til noe godt så har jeg flere nær meg som venter barn til sommeren. Det er veldig koselig da, og nå har jeg begynt med noen små prosjekter som må være klart til babyene kommer. Så dette blir en sommer og høst som kommer til å handle mye om babyer og babykos. Jeg gleder meg!

Les også:

Gravid! Hva nå?

Video: Slik formes babyens ansikt

Babydrøm
Var forresten innom sykehuset i helga som var, for min stakkars mor klarte å ramle på isen og knekke håndleddet og måtte dermed operere. Da vi var innom på besøk så gikk vi forbi sykehus caféen, og der var de mange nyfødte babyer med stolte foreldre. Jeg drømte meg tilbake til den gangen jeg var der, og fikk et lite stikk av glede over at jeg var så heldig og skulle få oppleve det igjen.

Så når alt kommer til alt så blir dette bra, det er noe jeg skal glede meg over, og til syvende og sist – hva folk mener betyr virkelig ingenting, det er vi som en liten familie som skal være lykkelige, og det er vi.

Hva synes du om artikkelen?