Selv om det var en svak strek på testen, så var det definitivt en strek – uansett hvor lite jeg likte å innrømme det. Dette var virkelig ikke planen vår. Vi skulle jo ha gutten vår på 1 1/2 år for oss selv i ett år til – minst!

Sist oppdatert: 30. januar 2015

Tette barn var ikke noe jeg hadde gått rundt og drømt om. Spesielt ikke etter forrige svangerskap der jeg lå over toalettskåla hele dagene i 17 uker. Hvordan skulle jeg takle noe sånt med en travel liten en som sprang rundt beina mine hele dagen?

Ærgh, testen er sikkert feil, tenkte jeg. Jeg tar en ny i morgen. Den er sikkert negativ. Den var ikke det. Testen neste dag lyste like svakt som kvelden før, men det var en strek der.

Jeg skulle bli mamma igjen. Til barn nummer to! Den fine lille gutten min skulle bli storebror. Men han er jo så liten! I hvert fall i mine øyne.

Les også:

Tegn på at du er nygravid – fra A til Å

47 utrolige graviditetsfakta

Huskeliste for første trimester

Rart, skummelt og forvirrende
Det føltes rart, skummelt og forvirrende. Rart fordi jeg ikke kunne se for meg meg selv som tobarnsmor til to tette. Jeg som lenge hadde sagt til familie og venner at noe sånt ikke ble aktuelt! Skummelt fordi jeg nå skulle ha ansvar for to mennesker. Var det ikke noe som heter «En er en, og to er ti?» Hjelpes! Forvirrende fordi jeg ikke klarte å skjønne hvordan jeg kunne bli gravid på p-pillen. Jeg var jo så forsiktig med å ta dem til samme tid hver dag!

Joda, jeg lå jo faktisk med omgangssyken i desember, så der kan vi ha forklaringen. Men jeg hadde aldri kommet på at jeg kunne være «en av de» som ble gravid på den måten. Mine barn skulle jo være nøye planlagt. Jeg som liker å ha kontroll har plutselig null kontroll!

Tilfeldig at jeg testet
Det var egentlig helt tilfeldig at jeg i det hele tatt tok testen. Jeg hadde merket at jeg hadde litt ømme bryster, men ikke sånn ekstremt, bare nok til at jeg reagerte på det. Og jeg hadde vært umenneskelig trøtt den siste tiden. Men jeg hang meg ikke så mye opp i det, for jeg er et lite dovendyr til vanlig også – ifølge min samboer. Men det var noe inni meg – et lite instinkt kanskje – som sa at jeg skulle teste meg. Jeg hadde tilfeldigvis noen billigtester liggende hjemme, så hvorfor ikke teste og utelukke, liksom?

Jeg vet ikke hundre prosent sikkert når jeg har termin heller. En lett blanding av julekaos og travle dager på jobb førte til et lite hukommelsestap, og jeg klarer fortsatt ikke å huske eksakt når jeg hadde mentruasjonen sist.

Les også:

Slik forteller du kjæresten at du er gravid

10 ting gravide fortjener

Uke for uke

Gjetter seg fram til termin
Jeg fikk time hos legen min noen få dager senere for å bekrefte svangerskapet. I mellomtiden stakk jeg fingeren i lufta og tippet at jeg nærmer meg seks uker gravid. Jeg tror det stemmer sånn cirka i hvert fall.

Foreløpig har jeg ingen symptomer utenom tretthet og litt ømme pupper. Men med min flaks ligger jeg nok over doskåla om få dager. Jeg venter i spenning... Imens har jeg funnet ut at jeg skal nyte denne symptomfrie perioden – så lenge den måtte vare. Jeg vet jeg kommer til å savne den når alle plagene melder seg!

Hva synes du om artikkelen?