Rebekka ble skikkelig overrasket av venninnene sine i uken som gikk. Men selv om fødselen nærmer seg, og jordmor tror lillebror kommer før termin - er Rebekka forberedt på å gå på overtid.

Sist oppdatert: 28. august 2012

Forrige uke ble jeg overrasket av verdens skjønneste venninner med babyshower! Klokken 17:00 var Thea, Magnus og jeg i fotostudioet jeg driver sammen med bestevenninnen min Veronika for å ta gravidbilder. I to timer holdt vi på samtidig som huset til Veronika ble fyllt med gode venner og familie. Etter fotoshooten dro Magnus og Thea hjem igjen, og Veronika og jeg dro opp til henne for å ha en “etterlengtet seriekveld”… Trudde jeg!

Gravid, hormonell, rørt og glad!

Jeg ante fred og ingen fare da jeg gikk inn døren, og da jeg kom inn i stuen satt det en flokk med jenter der for å feire babyshower! Ble helt satt ut og rørt. Ikke så rart når man er 36 uker på vei, meget hormonell også får man servert det synet?

Les mer om hormoner

Blå fest!

De hadde pyntet og stelt i stand, alt i blått så klart! Var så utrolig koselig der, god stemning og utrolig flott – rett og slett. De hadde invitert nærmeste venner og familie, og kvelden ble helt perfekt .

Vi fikk servert nydelig middag, som Veronika sin mann, Kristoffer laget – nemlig fajitas. Etter middagen hadde vi quiz som handlet om meg, Magnus, Thea og lillebror. Så var det tid for gaveåpning, og FOR ET GAVEBORD.
Så utrolig mye gaver. For hver pakke jeg åpnet ble jeg bare mer mer og satt ut over hvor fantastiske venner jeg har!

Se på alle de flotte gavene til lillebror!

Gøy med lek

Etter gaveåpning hadde vi “pakkeleken”. Arrangørene hadde handlet inn en del ulike gaver, så satt vi oss i ring på gulvet for å kaste terning. Hver gang en av oss fikk en seks’er på terningen kunne man velge seg en pakke. Slik skulle man holde på helt til alarmen på mobilen gikk (ingen viste hvor lenge som var satt) – så etterhvert ble man mer og mer stresset og resultatet endte opp med at noen fikk en pakke, noen fikk tre pakker og noen fikk ingen.  

Les mer: Rebekkas tidligere blogginnlegg

Så hadde vi en lek hvor alle skulle gjette mageomkretsen min. Det ble gjettet fra 105 cm og opp til 120 cm, og det riktige var 104 cm. … og som ikke dette var nok for en kveld så ble det servert kaker etter dette igjen.

Så var klokken blitt TOLV alt, og en meget vellykket kveld var over!

Svangerskapet uke for uke

Kontroll hos jordmor

Jeg har rundet 36 uker!! Dvs det er kun snakk om dager til jeg er “innenfor termin” som er 37 uker (31. august), og det er kun få dager til jeg er like langt på vei som jeg var da jeg fikk Thea Emilie for tre år siden (37+4).

Les: Har du fått riktig termin?

Kroppen gjør seg klar for fødsel om dagen, ingen tvil om det. Jeg var hos jordmor på kontroll forrige uke, og det var en veldig spennende – men også litt “rar” kontroll. Alle målinger så fint ut, ingenting utenom det vanlig – alt “perfekt”. Men det som var så rart var at jordmor var helt sikker på at dette var siste kontrollen min. Jeg utrykket at jeg var bekymret for overtid osv, og hun sa: “Du trenger IKKE bekymre deg for å gå på overtid. Du trenger ikke å bekymre deg for å gå til termin en gang – for denne babyen kommer før den tid”. Jeg hadde en god del kynnere når jeg var der og det “forsterket” bare “mistankene” hennes sa hun.

Les: Hva er kynnere?

Hun sa at denne babyen kommer snart og hun trudde derfor ikke jeg kom tilbake. “Jeg setter opp en kontroll om to uker, men du føder før den tid du vettu”. Hm… Det er jo litt “skummelt” at hun sier slike ting, fordi hun har jo ingen garanti for dette, og hun VET jo ikke at det kan skje, og hun sjekket jo ikke noe modenhet. Men hun sa at med de tegnene jeg hadde, med en så lavliggende mage og en baby som ligger godt festet i bekkenet og så langt ned at jeg nesten “kjenner han på utsiden”, kombinert med dårlig mage som jeg har om dagen, sterke kynnere som jeg faktisk må puste meg igjennom noen ganger og en del andre ting – så sa hun dette da.

Les: Sjekk din termin i terminkalkulatoren

Forberedt på overtid

Jeg tar dette med “en klype salt” så klart, og prøver å tenke at jeg i “værste fall” kommer til å gå fem uker til. Men jeg innrømmer jo det at jeg får et lite håp om at det snart nærmer seg slutten og at vi snart får hilse på lillebror. Litt skummelt å ha sånt håp, så prøver å slå det fra meg. Hun informerte meg videre om alt som skjer under og etter fødselen, gav meg en god klem og takket for noen fine måneder og ønsket meg LYKKE TIL. Var veldig rart å gå ut døra etter den timen – skal innrømme det.

Les: Mer om CTG-undersøkelsen

Så var jeg en tur på føden på søndag. De ville ha meg inn for en kontroll pga lite liv i helgen. Der tok de CTG-registrering og sparketest først. Fin hjertelyd og STERKE kynnere som slo ut på verdier på 70-tallet, og noen spark mens jeg lå der. Jordmora trudde nok jeg hadde rier siden kynnerene var såpass sterke og jeg måtte ”stopp opp” noen ganger for å ”få dem unna”. Etter dette var det ultralyd, og legen fikk litt sjokk over hvor langt nede babyen lå. Når hun tok på ultralyden sa hun bare ”jeg finner ikke hodet jeg altså, fordi det ligger så langt nede”. Men alt så fint ut, aktivitet fra babyen, fint med fostervann og alt var som det skulle og hun målte han til å være ca 3000 gram. Mens jeg lå der kom kynnerene på rekke og råd og de to legene som var der kikket på hverandre å ble enige om å sjekke modenhet.

Slimproppen?

Det viste så vidt en åpning på 1 cm, ikke noe mer. Hun ble nok mer skuffet enn meg, fordi hun trudde nok jeg var i fødsel slik som de kynnerene jobbet med meg der oppe. Hun sa også at hun kjente tydelig hodet hans når hun undersøkte meg. Og etter undersøkelsen kom det en del blodslim, som jeg har vært litt i tvil om kanskje har vært slimproppen.

Les: Hvor stor er slimproppen?

Helt greit for meg at det ikke var mer. Han kan godt vente noen dager til. Så nå må vi bare la kynnerene og kroppen gjøre jobben sin og gjøre alt klart til utreisen. Neste uke hadde egentlig passet veldig fint om han kom, fordi svigerforeldrene mine resier til syden en uke etter det, og det hadde vært veldig praktisk om han kom når de var hjemme i forhold til barnevakt.

Les: Alt om fødsel!

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelHvor stor kan magen bli?
Neste artikkel10 foreldreløgner
DEL