En stund ville jeg gjerne være som flinkisene. En liten stund. Det viste seg å være altfor vanskelig. Her gjelder det å holde hodet over vannet. Hvis jeg har klart å slenge på litt maskara, så er det en god dag. Hvis det ikke er flekker på klærne mine, så er det mest flaks.

Sist oppdatert: 21. oktober 2013

I disse flinkistider er man nødt til å være nesten manisk for å få alt gjort. Rundt meg skryter folk av hvor lite de har sovet den siste uken fordi de jobber atten timer om dagen som selvstendig næringsdrivende, mens de erklærer at de snart skal ta seg fri for å nyte livet litt. Hvis jeg spør hva de har planer om i friperioden, så har de lånt seg klatreutstyr og skal opp på en eller annen sinnsyk fjelltopp med en ordentlig kul gjeng de traff på backpackertur gjennom deler av Afrika i fjor, eller så skal de fly til Paris for å delta i et kjent maraton som de syns det er veldig rart at jeg ikke har hørt om. De har roser i kinnene, menn som er på guttetur i Las Vegas (uten at de er det grann bekymret eller sjalu, selvfølgelig) og pene barn uten flekker på klærne. Og det verste er at de er flotte mennesker alle sammen. Hadde de nå bare vært idioter. Men nei da, de er skikkelig hyggelige! Typisk!

Les også:

Hva har du gjort i hele dag?

Ledig stilling som mamma

Dagen god mor-medaljen glapp

Flink pike
Jeg lider også at flink pike-syndromet. Det bare viser seg på en litt annen måte hos meg. Jeg er tilbake i femti prosent jobb og går tredje året på lærerhøyskolen. Og så er jeg mamma. Jeg har ikke tid til å trene, så jeg har ikke klart å bli kvitt alle kiloene etter fødselen, og ting henger og slenger. Ingen av klærne mine passer, men jeg har ikke rukket å shoppe. I sminkeskuffen ligger et par øyenskygger jeg ikke kler spesielt godt og en klumpete maskara. Jeg har tenkt på å bestille frisørtime i et par måneder nå, men det er liksom ingen dag som passer. For å være ærlig så er det ikke så ofte jeg grer håret lenger. Hvem er det som har tid til sånt?

Også plantene til Ingunn lider under tidspresset.Det er alltid en oppgave som burde vært skrevet, en time på helsestasjonen midt i skoledagen, et møte midt i leggingen. Klesvasken hoper seg opp, og når jeg legger minien i den siste rene pysjen torsdag kveld krysser jeg fingrene for at det ikke blir noen store gulpeepisoder i løpet av natten. «I morgen blir det klesvask hele dagen», tenker jeg, mens jeg kaster et blikk på kurven med rene klær som har stått ubrettet siden helgen. «I morgen».

Les også:

Vente et halv år med å vaske jeansen?

Hva er en god mor?

Fra glamour til husmor

Klarer ikke å holde tritt med flinkisene
Hvis jeg husker en avtale, så har jeg sannsynligvis blitt minnet på den. Jeg kommer aldri til å klatre noen kjente topper eller løpe maraton, og hvis mannen min skal til Las Vegas, så skal jeg fillern meg være med! Og jeg ser kanskje litt mer sliten ut når jeg stresser gjennom butikken for å handle de atten tingene jeg glemte da jeg handlet for en halv time siden, men når jeg synker ned i sofaen på kvelden og spiser den sjokoladen jeg hadde lovt meg selv å ikke kjøpe, så vet jeg med meg selv at jeg har gjort mitt aller beste, og at mitt aller beste faktisk er godt nok akkurat nå. Og det er en skikkelig god følelse.

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelSiw har født alene to ganger
Neste artikkelOm oss
DEL