Jeg leser stadig vekk om at det er tabu å ønske seg ei jente eller en gutt. «Det spiller ingen rolle, jeg vil bare ha et friskt barn», sier mange blivende mammaer. Og så er jo spørsmålet: Er det helt sant? Eller ønsker de seg egentlig, innerst inne, rosa kjoler eller lekebiler?

Sist oppdatert: 18. mars 2014

Jeg kan helt ærlig si at jeg ønsket meg et barn, og at det virkelig ikke var viktig for meg om det ble gutt eller jente. Jeg hadde heller ingen følelse av hvilket kjønn minien var mens hun var i magen, før jeg hadde vært på ultralyd. Da fikk jeg beskjed om at det sannsynligvis var en liten jentebaby vi kikket på, og det syns jeg var kjempekoselig (antagelig like koselig som jeg ville syns det var om jeg fikk beskjed om at det var en gutt), og det var godt å kunne si «hun» om babyen i magen, i stedet for «den». Ellers tenkte jeg ikke videre over det, og ble fullstendig tatt på sengen av Kevins reaksjon. Han skulle bli jentepappa! Og fram mot fødselen løp han rundt med stjerner i øynene og kikket på små kjoler, dukker, ting og tang med hjerter på, og forskjellige rosanyanser til barnerommet.

Grandpa (Kevins pappa) sendte kjolen vesla har på seg, og denne ballerinabamsen i posten. Ingunn tror det må være ham Kevin har det fra. Foto: privatVesla er ei pappajente
Om Kevin hele tiden hadde ønsket seg ei jente, vil han nok aldri innrømme det, men det er ingenting som gjør han så myk i blikket som når vi påpeker at vesla er ei pappajente. Han godtar at jeg stort sett handler babyklær i nøytrale farger, men hvis det er han som er på handletur skal det være prinsessetrykk, enhjørninger og rosa, rosa, rosa. På barnerommet fikk jeg forhandlet meg fram til å bruke to lillanyanser i stedet, takk og lov. Ellers får han lov til å være prinsessepappa alt han vil.

Les også:

10 ting du ikke sier til en guttemamma

– Jeg ville heller hatt ei jente

Fikk vite at hun ventet jente – ut kom Tobias

Selv om jeg ikke er spesielt jentete av meg, i alle fall ikke når det kommer til klær og sminke, så er det kjempegøy å være jentemamma. Vesla er verdens nydeligste jente i de små kjolene sine, og verdens tøffeste jente i sine arvede gutteklær. Jeg har til og med begynt å like rosa! Ja, på vesla, i alle fall.

Les også:

Er det mulig å unnfange et bestemt kjønn?

Kinesisk fødselskart

Blir det gutt eller jente?

Lov til å drømme om en gutt også?
Nå sitter jeg igjen med bare ett spørsmål: Jeg har allerede ei nydelig jente, og når jeg tenker på om vi skal ha en til, så lurer jeg litt på hvordan det ville vært å få en gutt. Får jeg nummer to, så kommer jeg selvsagt til å elske han eller henne like høyt uansett kjønn, men er det like tabu å ønske seg en av hver som det er å ønske seg et bestemt kjønn i første omgang? Eller er det lov å forsiktig ytre at det hadde vært litt moro med en gutt i huset også?

Hva synes du om artikkelen?