— Det er fantastisk å være gravid, men jammen skjer det mye rart med kroppen! skriver Ingunn i ukens blogginnlegg. Selv om hun misliker fler ting med å være gravid, innrømmer hun: — Jeg føler meg mer feminin enn noen gang.

Sist oppdatert: 3. desember 2012

Tidligere har jeg skrevet om at jeg syns gravide damer er så vakre. Det syns jeg fortsatt, men nå som jeg er en av dem, vet jeg at det er mye som ikke syns på avstand. Og takk og lov for det! Det er fantastisk å være gravid, men jammen skjer det mye rart med kroppen!

Last ned Babyverdens app – og følg graviditeten dag for dag!

Magen vokser, det kan jo alle se. Det er en av de tingene som er så vakkert, syns jeg. Foreløpig har jeg ingen strekkmerker, men jeg vet jo at jo større og vakrere magen blir, desto større er sjansen for at de dukker opp. Ofte er det ikke bare bebisen som gjør magen så stor heller, selv om jeg gjerne skylder på den, men jeg kan dessverre ikke skylde på den lille når alle i rommet begynner å rynke på nesen og se seg om, og jeg må rekke hånden i været og si «Det var meg, sorry!» Heldigvis er folk ganske åpne om sånt, og jeg visste godt at dette er vanlig under graviditeten, så jeg klarer (så vidt) å la være å synke ned i første og beste hull i bakken når det skjer.

Gravid uke for uke

Når jeg ser meg i speilet er kvisene det første jeg får øye på. Jeg som aldri har hatt mer enn to kviser samtidig i hele mitt liv, føler meg som et pizzatryne, og ikke bare det, de har kommet på ryggen også! «Backne», sier amerikanerne, og så ler de. Jeg ler litt jeg og, og så håper jeg av hele mitt hjerte at dette er noe som forsvinner etter fødselen.

Les også: Jeg innrømmer: Jeg har spist mye usunt!

Håret mitt har jeg aldri hatt kontroll på, men nå er det verre enn noen gang. Det har blitt tykkere, noe som er positivt, men det krøller seg i alle mulige retninger, og bør holdes på plass med lue til alles beste. Det var i alle fall litt blondt før, men nå blir det mer og mer kommunefarget, og jeg tør ikke å farge det mens jeg går gravid. Jeg vet det står at dette ikke er farlig for babyen, men det føles ikke riktig. Det er jo tross alt kjemikalier som blir liggende i hodebunnen og trekke inn i huden, og det kan jo ikke være bra, tenker jeg. Så da lever jeg meg med den kjedelige fargen, og så får jeg ordne opp i det når jeg har født. Ja, hvis man har tid til sånt med et spedbarn i hus da.

På TV ser jeg gravide i høye hæler, og da må jeg nesten le litt. Hvordan får de det til? Jeg går stort sett rundt og ser gammel og sliten ut mens jeg gnir på den såre korsryggen min. Ingen høye hæler på meg, nei! I tillegg har jeg såre og slitne muskler etter å ha tilbragt nettene våken og dansende rundt på soveromsgulvet med kramper i leggene. Dessuten er det skummelt å vise seg blant folk, for jeg vet aldri når jeg blir overveldet av følelser og blir stående og stortute et eller annet sted. Og fortsatt må jeg tisse hver halvtime.

Les også: Jeg har blitt en hormonbombe!

Nå venter jeg i spenning på at ørene og nesen min skal vokse, for det har jeg hørt at de gjør. De som har vært gravide før, deler gjerne skrekkhistoriene sine med meg. Noen har fått så mye vann i kroppen at de ikke kunne holde en kniv og gaffel, det var så vidt de fikk i seg mat. Andre prater om hemoroider så store som appelsiner, om kløe på hele kroppen og om marerittaktige bekkenløsninger. Bare gode ting i vente, med andre ord.

På tross av alle plagene klarer jeg ikke å la være å smile når jeg ser meg i speilet. Det er vakkert med gravide mager, selv om det følger med en del annet, og jeg føler meg mer feminin enn noen gang. Ved flere anledninger har folk kommet bort og strøket meg over magen, og da blir jeg så stolt. Det er min mage! Min flotte, struttende og vakre gravide mage.

Les alle blogginnleggene til Ingunn!

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelSmå skjerm-slaver
Neste artikkelFødesteder i Norge
DEL