Tenk å våkne slik hver morgen! Full av glede! Smilet smitter, og jeg klarer ikke å la være å småpludre litt med henne, selv om man liksom ikke skal gjøre det om natten.

Sist oppdatert: 17. juli 2013

Jeg våkner ved femtiden hver morgen av noen urolige grynt i sprinkelsengen ved siden av meg, og selv om jeg ikke er på mitt beste på den tiden av døgnet, er det helt umulig å være morgengretten. Jeg vet nemlig hva som venter meg når jeg titter over kanten; verdens vakreste smil. Tenk å våkne slik hver morgen! Full av glede! Smilet smitter, og jeg klarer ikke å la være å småpludre litt med henne, selv om man liksom ikke skal gjøre det om natten. Men det spiller ingen rolle, jenta mi sovner like godt igjen så snart hun har fått ren bleie og litt mat. Og jeg kryper under dyna igjen, klar for noen timer til på puta.

Les mer: Søvn og gode søvnvaner
              Metoder for å lære barnet å sovne
              Babyen måned for måned

Null stress
Neste gang vi våkner er klokken mellom åtte og ni, og smilet er på plass igjen. Hun gråter ikke, bare sier ifra at hun er våken med noen bestemte grynt. Da tar jeg henne opp i sengen vår, og etter at jeg har gitt henne mat igjen, blir vi liggende og halvsove en liten stund.  Jeg elsker disse stundene. Det er så rolig og godt. Jeg kan høre pusekattene tusle rundt i huset og hunden som puster tungt borte i hjørnet, minien er mett og glad, og ingen stresser med noe.

Når vi endelig står opp for dagen er det tid for en kopp kaffe. Jeg elsker kaffe, men siden jeg ammer, drikker jeg bare én kopp om dagen, så den koppen skal nytes. Jenta mi ligger tilfreds på leketeppet og studerer sine egne hender, mens jeg krøller føttene oppunder meg i sofaen og drikker kaffen min i ro og fred. Og det går ikke en dag uten at jeg tenker over hvor heldig jeg er som har en så snill og god baby. Utover dagen må det mer action til for at hun skal være fornøyd, da kjeder hun seg fort og vil ha mat oftere, men på morgenen er hun den mest fornøyde lille babyen jeg vet om.

Les mer: Kjennetegn på en uflidd mamma
             
Til alle mødre: Ta en pause!

Ikke bare slitsomt med barn

Jeg har aldri vært noe morgenmenneske, og nattevåk og tidlige morgener var det jeg gruet meg mest til da vi bestemte oss for å få barn. Gjennom hele livet, når jeg har snakket med folk som har barn, har dette vært den største klagen de har hatt. Det eneste de ønsker seg er søvn, og mange par krangler om hvem som skal stå opp med barna neste morgen. Jeg var sikker på at dette var noe som kom til å bli vanskelig. Heldigvis fikk vi oss en positiv overraskelse. Til og med mannen min, Kevin, som er et av de mest morgengretne menneskene jeg har møtt i mitt liv, blir påvirket av den gode stemningen minien skaper. Det er helt utrolig!

Det har vist seg at å ha barn ikke bare er slitsomt, selv om det kan virke sånn noen ganger. Det er også fullt av slike øyeblikk. Slike fantastiske øyeblikk fulle av kjærlighet.

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelFlere får svangerskapsdiabetes
Neste artikkelKaribisk eventyr med baby
DEL