Når man er relativt nybakte foreldre, så kan turer og aktiviteter være mer krevende enn morsomt, men hvis man har realistiske mål for turen, så pleier det å gå fint. De siste to ukene har den lille familien vår vært både på utdrikningslag på ei hytte på Kvitfjell og på hundekurs i nabobygda, og det har vært både slitsomt og morsomt. Heldigvis mest morsomt.

Sist oppdatert: 26. juni 2013

Etter å ha vært mamma i snart tre måneder, har det begynt å krible litt i kroppen, og det er på tide å komme seg ut av huset iblant. Ikke uten jenta mi, jeg er ikke klar for å reise fra henne enda, men ut på tur, aldri sur med minien på armen.

Hva pakker man med seg på hyttetur?
Da vi skulle på utdrikningslag en hel helg, var jeg veldig nervøs. Jeg visste at det var en voksen og ordentlig gjeng med jenter, og etter å ha spurt pent, fikk jeg faktisk lov til å ta med meg både minien og min kjære mann Kevin, og da ble det plutselig gjennomførbart. Likevel bød turen på noen utfordringer, og de første viste seg før vi i det hele tatt kom oss ut av døra. For hva pakker man til ei lita jente på to måneder? Hvor mange bodyer trenger man til en helg? Jeg endte opp med å pakke en halv koffert, bare til minien. Det viste seg å være unødvendig mye, men man kan aldri vite med slike små, for noen ganger gulper de over hele seg flere ganger om dagen. Derfor kan man si at unødvendig mye er akkurat passe første gang man skal på helgetur. Slik ble det to kofferter som skulle inn i bilen, i tillegg til barnevogn, stellebag og annet småtteri. Barnevognen, stellebagen og småtteriet fikk plass bak, og koffertene måtte inn i baksetet ved siden av bilstolen. Det føltes svært utrygt, så vi brukte en del tid på å sikre koffertene, slik at de ikke skulle være en fare for jenta vår hvis uhellet skulle være ute.

Les også:

Reiselyst og opplevelsestrang

Hva skal du pakke?

Ta vare på parforholdet i ferien

I tillegg oppdaget vi tidlig at det ville være umulig å få plass til hunden vår i bilen, så hun måtte kjøres til dyrepensjonatet på forhånd, og dette tok også masse ekstra tid. Vi kom oss ut av huset fem timer senere enn planlagt, og det som vanligvis er en firetimers biltur, ble til seks timer med ammestopp og pauser fra bilstolen. Vi var med andre ord sent framme. Sånn ble resten av helgen også, jeg var alltid sent ute, og jeg måtte droppe aktiviteter for å amme, bysse og lulle. Likevel koste jeg meg veldig, og det var absolutt verdt strevet. Hyttetur med en to måneder gammel krabat er altså ikke noe problem, så lenge man har god tid og litt hjelp.

Måtte kjøre to biler til hundekurset
Så var det hundekurs. Da skulle vi ikke overnatte, siden det bare var en halvtimes kjøring hjemmefra, men det ble lange dager. Og igjen dukket problemet med å få plass til hund, barnevogn og utstyr i bilen opp. Det endte med at vi kjørte hver vår bil, jeg med minien og Kevin med hunden. Barneutstyr tar mye plass! Denne gangen hadde vi lært av tidligere feil, og beregnet at det skulle ta tre timer fra vi stod opp til vi var framme på kursplassen, og det gikk akkurat.

Vel framme snakket jeg med instruktørene om at jeg måtte amme innimellom øvelsene, og alle var forståelsesfulle og hjelpsomme. Jeg parkerte bilen så nærme som mulig og i skyggen, hang et helseteppe i sidevinduet og rigget meg til hver gang minien var sulten, og Kevin og jeg byttet på å bysse, bære og trille. Slik fikk jeg gitt den kjære hunden min masse velfortjent oppmerksomhet, og hele familien fikk to deilige dager med frisk luft og aktivitet. Det var svært etterlengtet!

(bloggen fortsetter under bildet)

Ingunn og minien på hundekurs

Les også:

Baby på reise: Setter du dine behov først?

Ta med babyen til Paris!

Vent med å reise fra barnet ditt!

Blitt en racer til å pakke
Etter et par slike helger blir man en racer på å pakke stellebagen, og vi begynner å få oversikt over hva som må med i bilen når vi skal på ferie i sommer. Litt av feriepengene er satt til side for å kjøpe en takboks til bilen slik at vi får plass til alt, og vi har handlet inn solskjermer til bilvinduene, babysolbriller, solkrem med solfaktor 50 og en ekstra stellematte som vi kan ha i bilen. Og så har vi lært en del om hva som er viktig når man er på tur med en liten en. Ikke minst har vi lært at vi må ha god tid. Skal vi på road trip må veien være målet, og vi må huske på at minien er for liten til å sitte i bilstolen i timesvis. Det blir korte etapper og mange pauser. Men det er helt greit. Det er faktisk akkurat slik vi liker det. Nå gleder vi oss til ferie!

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelEr dette bra da?
Neste artikkelDette trenger du til baby på reise
DEL