Marte er irritert på mannen og alle de småtingene han aldri klarer å gjøre "riktig". Hvorfor forstår han ingen ting?

Sist oppdatert: 23. november 2012

”Det er et symbol. Skjønner du det? Det er akkurat det det er. Et symbol”.

Jeg vifter med den svarte bleieveska foran han.

”Hæ?” Mannen klør seg i hodet og trekker opp overleppa en smule. Lillesnuppa sitter på armen hans og dingler med beina.

”Hva snakker du om”, spør han forsiktig. Litt flakkende i blikket. Usikker på hva som kommer.

”Bleieveska! Jeg snakker om bleieveska. Og at du aldri tar den med inn fra bilen. Hver gang jeg skal ut og skal pakke bleieveska, er den borte. Og hvor er den da? Hæ? Hvor tror du den er da?”

Les mer: Tips til god kommunikasjon i parforholdet

Den er i bilen. Det er der den er!

Den er i bilen!
Jeg gir han ingen tid til å svare før jeg raskt kaster armen hardt ned mot gulvet så bleieveska treffer gulvet i et mykt klask.

”Den er i bilen! Jah, det er det den er. Den er i bilen, nemlig”, sier jeg og nå har pekefingeren sprettet opp på høyrehånda.

”Fordi du har glemt å ta den med inn. Fordi du har vært ute med Lillesnuppa og glemt å ta veska med inn fra bilen”. Mannen kikker ned på den svarte bleieveska på gulvet.

”Og hver gang jeg skal ut, og skal pakke den helvetes bleieveska, så finner jeg den ikke. Og så må jeg gå ut i bilen for å hente den. Hvor mange ganger har jeg bedt deg om å huske å ta den med inn? Hæ?”

Les mer: Du hører jo ikke hva jeg sier

Et symbol
Mannen ser forundret ut og åpner munnen for å si noe.

”Ganske mange ganger, ikke sant”, fortsetter jeg

”Og nå, nå har det blitt et symbol. Et symbol på at du ikke hører hva jeg sier, at du ikke respekterer meg og at du egentlig driter i hele meg”, sier jeg og kjenner hvordan stemmen begynner å rakne på slutten av setningen. Jeg har nettopp lest en artikkel på nett om negative symboler i parforhold. Hadde tenkt å vise den til mannen i kveld, og diskré fortelle han om våre symboler. Men nå er det for sent. Jeg ser på mannen. Han ser på meg. Han åpner munnen. Bekymringsrynken mellom øyenbrynene kommer til syne. Så lukker han munnen igjen. Ser helt forvirret ut.

Les mer: Krangling og kritikk – slik unngår dere å såre hverandre

Håndkle og sokker
Jeg vurderer et øyeblikk om jeg skal fortsette og fortelle han om alle de andre symbolene. Om håndkleet han henger over stangen til dusjforhenget og ikke på knaggen etter han har dusjet. Om kjøkkenkluten han bare slenger over krana uten å skylle av grøtrestene når han har tørket av frokostbordet. Om sokkene som han vrenger av seg og kaster i skittentøyet som små baller, uten å rette dem ut med innsiden inn og utsiden ut.

Men jeg lar det være. Tar det en annen gang.

Les mer: Ulike forventninger til familielivet?

Forundret mann
Jeg tar bleieveska opp fra gulvet og slenger den over skulderen. Tar Lillesnuppa på den andre armen og marsjerer ut til bilen.

Jeg kjenner hvordan mannen står og ser etter meg fra utgangsdøra. Jeg kikker bort på han i det jeg slenger igjen bakdøra etter å ha spent fast snuppa.

Han heiser skuldrene og holder håndflatene opp. «Hva var dette for noe?» sier skuldrene hans.

Hva var dette for noe, tenker jeg og pruster. Åpner døra til førersetet og setter meg inn.  Det burde du jammen forstå. Det er et symbol.

Har du opplevd at små, irriterende ting i forholdet har vokst seg så store at de har blitt et symbol på noe annet?

Les Martes egen blogg Casakaos.no

 

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelNoah og Nora er tvillinger, men har ikke samme far
Neste artikkelJulegavetips til to-treåringen
DEL