Nææææeeeeiiiiihhh! Lillemann kaster den oransje koppen i veggen og brøler med sin vakreste exorsist-stemme: Wræææææl. Næææææiiiihh!

Sist oppdatert: 17. desember 2012

Han stamper de små føttene sine i gulvet, slår ut med armene og knytter nevene før han slenger seg ned på magen og sparker og slår med en sånn kraft at jeg er redd flisene skal sprekke.

Lillesøster krabber forskrekket bak kjøkkenstolen og ser på med store øyne. Katten ga fra seg et irritert mjaaaauuu og løp opp til andre etasje. Nå sitter hun på det øverste trappetrinnet og tenker: Nå igjen?

Les mer: Dobbel trass

Ikke oransje glass
To minutter tidligere sto Lillemann og danset på stuegulvet. Lillesøster gikk rundt med den lille plast-handlevognen sin. Katten sov i sofaen, mannen stod på kjøkkenet og lagde middag og jeg dekket på bordet.

Alt var i sin skjønneste orden.

Fire fat på spisebordet. Kniv og gaffel. En mugge med vann.

«Lillemann, Spider Man-glasset ditt står i oppvaskmaskinen. Du kan ta det oransje i dag», sier jeg i det jeg kommer ut fra kjøkkenet med fire glass i hendene.

Den lille, dansende kroppen bråstopper midt i «Hode, skulder, kne og tå, kne og tå».

Nææææeeeeiiiiihhh!

Les mer: Mye vilje i liten kropp

En helt enkelt nei
Han er borte hos meg på to skritt. River til seg det oransje glasset jeg nettopp har satt ned på bordet foran plassen hans og kyler det i veggen over sofaen.

Wræææææl. Næææææiiiihh!

Hvorfor kan ikke små barn bare si nei? Et helt enkelt og greit nei. Hvorfor må de lage så utrolig mye drama ut av ting?

Les mer: Viktig å kunne si «nei»

Det holder lenge med nei, eller enda bedre, et nei takk, når jeg spør om han vil ha en banan før leggetid. Han trenger ikke tråkke på den med et brøl.

Det holder lenge med et enkelt nei når jeg foreslår de blåstripede sokkene. Det samme når jeg spør pent om han kan tenke seg å hjelpe meg med å rydde bilen. Eller om han har hatt det fint i barnehagen i dag.

Et helt enkelt nei. Er det så vanskelig?

Les mer: Kjære treåring

Er dine barn små drama queens og kings?

Følg Martes blogg Casakaos.no

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelFra drøm til mareritt
Neste artikkelRare drømmer
DEL