Jeg trodde jeg kjente meg selv ganske godt, men etter å ha fått barn, kjenner jeg meg selv knapt igjen. Både fysisk, psykisk og ikke minst, emosjonelt. Her er et lite utvalg.

Sist oppdatert: 22. februar 2013

Buksa passer ikke lengre. Og det er kanskje ikke så rart, tenker du. Det er vel naturlig når man har lagt på seg noen gó-kilo etter et par graviditeter. Jo da, men nå har jeg faktisk gått ned noen kilo. Og den samme buksa som passet tidligere, da jeg veide akkurat det samme, den passer ikke nå! Kroppsmassene har rett og slett forflyttet seg rundt på kroppen min og lagt seg på de merkeligste steder.

Les mer: Slik ser mammakroppen ut

Større øye
Den ene foten er en hel skostørrelse større enn den andre.

Det ene øyet er større enn det andre!

Jeg kan plutselig få helt angst og klore merker i sofaen når mannen kjører med barna til nærbutikken for å kjøpe rømme til lørdagstacoen, overbevist om at de helt sikkert kommer til å havne i en alvorlig ulykke. Selv om det er bare en liten kilometer til butikken og knapt biler på veien.

Jeg våkner av de minste lyder. Jeg, som sov gjennom alt tidligere.

Les mer: «Sov, for helvete!»

Sovner mens vi har sex
Jeg har fått hårvekst på steder jeg aldri har forbundet med den slags tidligere.

Jeg blir svimmel og kvalm bare jeg går to runder rundt meg selv. Tidligere var jeg dronningen av berg og dal-baner.

Undertennene har blitt skeivere.

Sex… Vel, la meg si det sånn: Det har hendt at jeg har sovnet midt i akten.

Og jeg har ikke fornyet truseutvalget på fire år.

Les mer: Slik får du mer action på lakenet

Gråter av reklamer
Tidligere hørte jeg på Guns N’ Roses på full styrke når jeg gjorde husarbeid. Nå vil jeg bare ha stillhet. Oh, den deilige stillheten.

Jeg har fått øyenbryn! Hele øyenbryn! Tidligere stoppet de halvveis midt oppå pannen.

Bilde: Ett stort og ett lite øye. Men fine øyebryn!

Plutselig har jeg sluttet å like potetgull. Hæh? Og jeg som elsket potetgull. Til gjengjeld har jeg blitt desto mer glad i sjokolade.

Jeg gråter av teite reklamer og alle disse visdomsordene folk poster på Facebook.

Les mer: Til alle mødre: Ta en pause

Rare pupper
Puppene peker ikke rett frem lengre, men ned og ut til siden. Jeg har byttet ut push-up-bh, med push-frem.

Håret ble først veldig tykt, og så veldig tynt.

Jeg tisser på meg hvis jeg hopper og ler samtidig.

Avlyste en frisørtime i sommer fordi etterveksten ikke var så ille lengre. Tenkte fornøyd at jeg endelig hadde fått naturlig solbleket hår. Helt til jeg så nærmere etter og fant ut at det var grått!

Jeg har kronisk store poser under øynene, og jeg har fått flere føflekker.

Helt til slutt, en liten advarsel. Hvis du noen gang har tenkt tanken på å ta et lite speil og bare ta en ørliten titt på hvordan du ser ut der nede…ikke gjør det! Her gjelder i aller høyeste grad regelen om at det du ikke vet har du ikke vondt av!

Har du forandret deg etter du fikk barn?

Følg Martes blogg: Casakaos.no

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelHjerteformet livmor stoppet mammadrømmen
Neste artikkelJippi! Fødselen er i gang! Eller hjelp…
DEL