Julen er den tiden da barna ofte får flest nye leker. Noe må byttes for å tilpasses riktig behov og størrelse.

Sist oppdatert: 28. January 2005

Det er jo mye rart som ligger under juletreet eller kommer fra nissen, og noen leker kan være uegnet for de minste barna. Det er ikke alltid like lett å kjøpe det som er riktig tilpasset barnets alder og kjønn, og derfor kan være direkte farlig for et lite barn. Eldre søsken kan også ha mye småting som lett kan komme i munnen på de minste barna, så her må foreldrene være bevisste på hva barnet/barna leker med.

Noen importerte leker kan også være kjemisk farlige. Det er imidlertid kvalitetskontroll på leker, og de som skal være godkjent er merket med "CE". CE-merket betyr at produsenten lover at produktet overholder myndighetenes helse og sikkerhetskrav. Det er et felles EU-merke og finnes på mange ulike produkter. Alt leketøy beregnet på barn under 14 år skal ha dette merket. (Det ligger mye informasjon på nettet for dem som har lyst å lese mer, <www.sft.no>).

Det kan ofte bli litt for mye nye leker på en gang slik at det kan være lurt å gjemme noe en tid og bytte ut senere. Barnet trenger egentlig ikke så mye fysiske leker, men elsker at mor/far er sammen med dem og gir dem full oppmerksomhet. Ta deg litt tid til å se barnet og møt barnets behov. Prøv og finn tilbake til den gode rytmen i hverdagen med gode rutiner og så faste måltider som mulig, da har både voksne og barn det best.

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelBadet – det nye arbeidsrommet
Neste artikkelEn- eller toeggede?
DEL