BabyKostholdKosttilskudd til barn

Kosttilskudd til barn

Av Babyverden 9639 Sist oppdatert 23.03.10

Spørsmål:

Hei Elin! Jeg så en sirup for barn som heter Sanasol i butikken. Den inneholder mange forskjellige vitaminer osv. Kan det brukes i stedet for tran? Anbefaler du å bruke denne sirupen? Takk for svar!


Svar:

Hei!
Du kan gjerne bruka vanlig Sanasol når barnet har fyllt ett år. Sansol inneholder sitrusfrukter, og det er derfor anbefalt å vente med denne type vitamintilskudd til barnet er ett år. Sanasol inneholder viktige vitaminer, men inneholder ikke omega3 slik som tran gjør. Det er derfor lurt å passe på at barnet får i seg omega3 gjennom andre matvarer,- eks. makrell i tomat på skiva, fet fisk etc. Du bør ikke gi sønnen din tran og Sanasol samtidig, men velge ett av produktene,- evt. gi annen hver dag.

Hilsen Elin

 

 

Spørsmål:

Hei, Har ei jente på to år og lurte på om jeg skulle forsøke å gi tran igjen…..og vet at mange gir tran + sanasol……..men, når jeg leste på innholdsbeskrivelsen så ble jeg i stuss ang. A og D vitaminer. Sammen gir jo tran og sanasol en mengde av disse som er veldig mye høyere enn anbefalt daglig dose (jeg antar i tillegg at referanseverdien er for en voksen person). Til sammen noe slikt som 400% av daglig behov for D-vitamin og ikke fullt så mye A, men omkring 200% tror jeg det var! Kan dette være farlig? I tillegg lurer jeg litt på innholdet av miljøgifter i tran? Man jo som gravid anbefalt å holde seg unna fiskelever nettopp pga. dette. Hvorfor er det da greitt med tran. Ville det ikke være bedre å få i seg omega-3 fra vegetabilske kilder (vegetabilsk kosttilskudd?)?

 

Svar:

Dersom du velger å gi både Tran og Sansol, må du halvere anbefalt dose av begge deler. Det er for å unngå overdosering.
Når det gjelder tran og miljøgifter, er tranen renset og skal være fri for miljøgifter, slik at både gravide og spe/småbarn trygt kan ta tran. Tran et et gammelt og godt d-vitamintilskudd med naturlig omega-3, men for en to åring kan det selvsagt diskuteres om et vegetabilsk kosttilskudd vil gjøre samme nytten.

Hilsen helsesøster

Spørsmål:

Hei! Først; Og takk for kjempefin tjeneste! Jeg har en 4 uker gammel sønn og lurer på om det er ok at jeg nå begynner å gi ham D-vitamin dråper istedenfor tran? Og fortsetter med det? Jeg mener jeg har hørt at det anbefales tran, men hvordan vil du vurdere det? Jeg vil ikke ha dårlig samvittighet ved å tenke på at jeg unnlater å gi gutten min noe han burde fått… Takknemlig for svar!

Svar:

Hei Marita
Det er helt i orden at du gir gutten din D- vitamin dråper istedenfor tran. Det er anbefalingen i de fleste land i verden.
Grunnen til at vi i Norge anbefaler tran er at i tillegg til D- vitamin inneholder tran Omega 3 fett som er bra for utviklingen av synet og hjernen.
En annen måte å sikre at barnet ditt får rikelig med Omega 3 fett er at du tar tran eller annet Omega 3 tilskudd. Da vil morsmelken bli rikere på Omega 3 fett.
Hilsen Synnøve

Spørsmål:

Hei!!! Lurte bare på om jeg kan gi min datter sanasol eller biovit istedenfor tran? Hun er nå 11 mnd.


Svar:Ja, du kan gjerne gi andre multivitaminer som Sanasol eller Biovit, istedenfor tran eller D-vitamin dråper, dersom hun ikke vil ha tran lenger.


Tran inneholder imidlertid også omega 3 fettsyrer som ikke finnes i  de andre produktene.


Hilsen Ebba


Spørsmål:
Sønnen vår på 11 mnd får tran hver dag. Når kan jeg begynne å gi han Sanasol??Hvor mye pr. dag?? Kan jeg gi både Sanasol og tran eller bare en av de??Hvilken er da best å gi??? Takk for svar!!!


Svar:

Du kan begynne å gi ham Sanasol i tillegg til tran nå. Jeg vil anbefale at du halverer anbefalt dose av både tran og Sanasol.


Tran inneholder naturlig A- og D vitamin i tillegg til omega 3.

Sanasol inneholder kunstig fremstilt A-og D vitamin i tilegg til div. B- og C vitaminer mm.


For en ett åring kan det være nyttig å få litt mer vitaminer i vinterhalvåret, men det varierer noe med kostholdet ellers.


Bare tran er egentlig nok dersom kostholdet er variert, og at sønnen din får i  seg litt frukt og grønt.


Hilsen Ebba


Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: