BabyKostholdHun vil ikke spise

Hun vil ikke spise

Av Babyverden 284 Sist oppdatert 20.04.07

Spørsmål:

Hei
Dattren mi på 14 mnd er ikke noe særlig glad mat. Hun sluttet med middag som man få kjøpt i dagligvare butikk da hun var 9 mnd. Brødmat er ikke hun glad i. Noe ganger hender det at hun spiser brød, men da er det uten pålegg. Jeg har en utenlandsk bakgrunn, og spiser mye ris, hun er også glad i ris og kylling, spiser gjerne hver gang hun får.Blir det ikke for ensidig kost. Har du noe tips til måltider, gjerne frokost, lunsj og middag. Vi har prøvd følgene pålegger uten å lykkes, kyllingpostei (spiser ikke svin), makrell i tomat, jordbær syltetøy, smør. jeg må legge til at grøt vil ikke hun ha heller. Tusen takk

 

Svar:

Synes det er viktig at datteren din spiser mest mulig som familien ellers, det er mest praktisk og sosialt. Ris med grønnsaker og kylling er vel like sunt som en brødskive med kyllingpålegg, er jeg ganske sikker på.
Vi helsesøstre er nok litt lite flinke til å presentere kostalternativer fra andre land, som har vært brukt i generasjoner. Jeg synes du skal være litt avslappet til dette og la datteren din få en pause fra grøt, brød og norsk middag og la hun kose seg med den maten du spiser.
Det eneste  hun trenger mer av i dette vintermørket, er ekstra D-vitamin fra tran eller andre produkter.
Hilsen Ebba
Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: