Sist oppdatert: 23. mars 2006

Spørsmål:

Lurte på når man kan begynne å tilvenne barnet å ta flaske.Vil fortsette å fullamme så lenge jeg kan, men tenker at det etter hvert går an å prøve flaske innimellom slik at jeg kan være borte fra henne i noen timer uten at pappaen føler seg hjelpeløs.

Svar:

Det kan du forsåvidt gjøre når som helst. Men jeg liker ikke tanken. Jeg har alt for mye erfaring med kvinner som virkelig har hatt det vondt fordi barna deres plutselig har foretrukket flaska, og så får de ikke til å amme lengre… Og det er noe med det at når man først har introdusert flaske, så kan både foreldre og barn bli så tilvendt denne at det er vanskelig å opprettholde ammingen.
Andre barn nekter å ta flaske. De vil bare overhode ikke høre snakk om slikt. Tre av mine fire ville heller ha sultet seg enn å sugd på flaske.
Temaet henger også sammen med barnet alder. Jeg synes det er langt bedre at far evt kan gi med kopp  på et helt lite barn, (se kopppmating på www.ammehjelpen.no). Og når barnet er 6 mnd kan han gi grøt, da er barnet også gammelt nok til å styre koppen selv.
Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?