BabyKostholdBabyen min spiser for lite

Babyen min spiser for lite

Av Babyverden 7380 Sist oppdatert 22.03.06

Spørsmål:

Hei! Min sønn på tre måneder sliter med å få i seg mat. (Fødselsvekten var 3500 og 49 lang). Det virker rett og slett som om han ikke liker å spise. Fikk aldri til å ta pupp. Vi slet masse og fikk mye hjelp, men han ville bare ikke. Jeg pumpet meg og i starten gikk det greit med flaske.
Etter ca 4 uker begynte han å spise mindre. Han starter som regel måltidet med å skrike litt – så drikker han kanskje 70-80 ml før han vrir seg bort og starter med skriking av full hals. Av og til virker det som om han svelger litt feil, men som regel bare snur han seg vekk og kniper igjen munnen. Blir helt stiv i kroppen. Han roer seg når han får suge på smokken og etter en stund kan jeg prøve på nytt. Ender da som regel opp med 100 ml.
Har også prøvd med små hyppigere måltider, men jeg kommer ikke opp i økt døgnmengde likevel. Vi har prøvd med pumpet brystmelk, morsmelkerstatning (NAN og Collet) og nå får han Nutramigen med litt malt. Vi må slite for å få i han over 500 ml i døgnet.
Han veier nå 5300 og er 62 lang. Ellers virker han stort sett grei. Er våken i blikket og følger med. Avføring ca 1 gang o døgnet. Sover opp til 7 timer på natten og er blid og fornøyd når han våkner. Prøvde en stund å vekke han på natten for å gi han mat, men det ble bare masse skriking så nå får han en pause på natten….
Vi har vært til utredning med blodprøver og UL av magen, men de finner ikke noe galt. Har du noen tips til hva jeg kan gjøre?

 

Svar:

Synes du skal prøve å fokusere på det som er positivt i stedet for å lete etter om noe kan være galt.
Sønnen din har hatt en jevn og fin høydeutvikling, noe som tilsier at kroppen får nok næringsstoffer til at han vokser og utvikler seg etter sin kurve selv om det er litt under gjennomsnittet, men godt innenfor det som er normalt.
Han sover hele natten, er våken i blikket og følger med, og er stort sett fornøyd. Det er ikke funnet noe galt på verken blodprøver eller Ul av magen, så det er jo flott.
Det er nå viktig å glede seg over at han er en frisk gutt som ikke trenger like mye næring som de fleste for å utvikle seg normalt. De anbefalte døgnmengdene av melk er en gjennomsnittlig anbefaling, like mye for ikke å gi for mye slik at det blir for stor belastning på nyrene.
Gled deg over din lille slanke gutt, og la han selv få bestemme hvor mye han vil spise. Det er viktig at du ikke «tvangsmater» han, det kan gå utover samspill og trivsel for dere begge.
Hilsen Ebba
Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: